Productie-detail

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

TV & Film VANAF 4 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
6 waarderingen

Ga mee met Charlie en Snoopy en ontdek hoe ze eigenlijk zijn.

88 min. 2015-12-09 00:00:00. Blue Sky Studios, 20th Century Fox. AL.

Kenmerken

 • Bioscoop
 • Animatiefilm
 • 3D of 2D 
 • Snoopy
 • Humor
 • Nederlands gesproken

Beschrijving inhoud

Charlie Brown is een jongen bij wie alles mislukt. Alles loop altijd in de soep als hij wat doet. Maar op een dag komt er een nieuw meisje bij hem in de klas: het meisje met de rode haren. Ze woont tegenover Charlie. Eindelijk ziet hij de kans waar hij jaren op hoopt: iemand die hem kan zien zoals hij echt is. Charlie haalt ook nog de perfecte score op een toets en er wordt een speciaal feest voor hem georganiseerd! Iedereen ziet hem ineens als de held, maar is hij dat eigenlijk wel? Er is altijd één iemand die Charlie door dik en dun steunt: Snoopy, de hond van Charlie. Ondertussen schrijft Snoopy een spannend boek over zichzelf. Hij vecht in de lucht tegen het vliegtuig van de rode baron die zijn vriendin Fifi heeft ontvoerd. Zal het Snoopy lukken de rode baron te verslaan en zal het meisje met de rode haren Charlie echt zien zoals hij is? Zal iedereen zien hoe Charlie eigenlijk is?

Het verhaal speelt zich af in een korte tijd en is chronologisch opgebouwd. Er zit heel veel humor in, zowel met beeld als met geluid. Charlie en Snoopy zijn de twee hoofdrollen, maar ook de bijrollen beleven veel. Alles wat Charlie voelt legt hij uit en daardoor kan je goed met hem meeleven. De hele film is Nederlands gesproken en alle zinnen worden duidelijk gearticuleerd. De dialogen in het verhaal zijn kort en gebeurtenissen worden erg uitvergroot. Snoopy zorgt, doordat hij niet kan praten, voor veel leuke situaties die grappig zijn voor jong en oud. Het beeld is rustig en er worden heldere kleuren gebruikt. Het hele verhaal speelt zich voornamelijk af met leerlingen uit de klas of bij Charlie thuis.

Leeftijdsadvies

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De ontwikkeling van Charlie is dan te volgen en kinderen van 4 kunnen de karakters goed onderscheiden. De grappige situaties die Snoopy beleeft zijn voor alle kinderen leuk. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn ook de woordgrappen te begrijpen. Hierdoor krijgt de film nog net iets meer diepgang. De film is leuk voor jong en oud door de humoristische situaties, een echte familiefilm.

 

 BobDeze recensie is geschreven door Bob Timmer. Bob studeert aan de universitaire pabo. Hij ziet het gebruik van digitale middelen in de klas toenemen en wil graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Zelf vindt hij het erg leuk om competitieve spelletjes te spelen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Toet & Snuitje - Ik ben er met Kerst

Toet & Snuitje - Ik ben er met Kerst

Toet & Snuitje - Ik ben er met Kerst

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Ibbeltje

Ibbeltje

Ibbeltje

Meer weten...