Productie-detail

SmartkidZ

SmartkidZ

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Weet jij alle antwoorden op vragen in de studio? In SmartKidZ wordt de kennis van twee kandidaten getest.

15 min. : Zapp. AL. : Via Uitzending Gemist.

Beschrijving inhoud

SmartKidz is een spannende kennisquiz. Elke aflevering doen er twee kandidaten mee, dit zijn altijd kinderen uit groep 8. De quiz bestaat uit drie ronden waarin onder andere de algemene ontwikkeling en het logisch denken worden getest. Het programma wordt gepresenteerd door Marcel Kuijer en Renate Schutte en voordat er met de quiz wordt gestart maken zij een gezellig praatje met de kinderen. De kinderen mogen zich voorstellen en worden enkele vragen over hobby’s, sport of andere bijzonderheden gesteld.

De eerste ronde bestaat uit vijf algemene kennisvragen voor beide kandidaten. De kinderen kunnen hierbij kiezen uit een open- of meerkeuzevraag. Voorbeelden van vragen zijn "Hoe lang sliep Doornroosje in het sprookje?" en "Hoe wordt een waterachtig, drassig gebied, zonder een goede afwatering genoemd?". In de tweede ronde gaat het er om snel op de drukknop te drukken. Wie het eerst drukt, mag de vraag beantwoorden. Bij een verkeerd antwoord krijgt de andere kandidaat de kans om het juiste antwoord te geven. De laatste ronde is de finale. Degene met de meeste punten uit de voorgaande rondes, speelt de finale. Binnen 90 seconden moet de finalekandidaat vijf vraagstukken oplossen, zoals rekenvragen, woordzoekers en vlaggen raden. Lukt dit binnen de tijd dan heeft het kind gewonnen en mag het een prijs uit de prijzenkast kiezen.

Leeftijdsadvies

SmartKidz sluit aan op de belevingswereld van kinderen vanaf acht jaar. In SmartKidz worden allerlei vragen aan de kinderen gesteld die ze goed moeten beantwoorden. De vragen gaan bijvoorbeeld over andere landen en culturen, het menselijk lichaam, de ruimte en sport. Kinderen vanaf zeven jaar krijgen interesse in het oplossen van raadsels. Daarnaast raken ze geïnteresseerd in de onderwerpen die in de quiz aan bod komen en kunnen ze zelf ook actiever mee gaan doen.

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Topo Nederland

Topo Nederland

Topo Nederland

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

Meer weten...

Boek 8+ JR

In volle vaart

In volle vaart

In volle vaart

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren