Productie-detail

Sinterklaas en het Pakjes Mysterie

Sinterklaas en het Pakjes Mysterie

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
61 waarderingen

Er ontstaan allemaal problemen die pakjesavond in gevaar kan brengen.

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In "Sinterklaas en het Pakjesmysterie" lijkt het feest van Sinterklaas ernstig verstoord te worden. Sinterklaas komt eerder in Nederland met de Pakjesboeing om de gang van zaken te controleren. Helaas zijn er een aantal problemen. Het vliegtuig lijkt gesaboteerd, er zijn nog geen pakjes opgeslagen in de pakhuizen en de intocht lijkt te zijn afgeblazen. Iedereen, onder leiding van de excentrieke Tante Til, is het er over eens dat de drie boeven Dr. Brein, Joris en Boris hier achter zitten, maar is dat wel zo? Uiteindelijk draait de film er om dat je niet te snel conclusies moet trekken.

Wanneer de film begint komen de verschillende locaties met personen aan bod: het waddeneiland Schiermonnikoog, het vliegtuig, het politiebureau. Het is in eerste instantie moeilijk in te schatten wat al deze plekken en mensen met elkaar te maken hebben. Er wordt verwezen naar het verleden van Dr. Brein en haar twee boeven. Dr. Brein lacht vaak heel gemeen, dit zorgt voor een enge setting.

Leeftijdsadvies

Er komen verschillende liedjes voor, die van de de twee boeven en Gerard Joling zorgen voor een komische noot. De opmerkingen van Gerard Joling zullen volwassenen wel oppikken, ook zijn kledingkeuze. De film bevat geen erg spannende elementen, maar de structuur (wisseling van locaties) zullen heel jonge kinderen niet begrijpen. Het taalgebruik is normaal, moeilijke woorden worden wel uitgelegd (all-inclusive). De film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar door de liedjes en het verhaal. De structuur maakt het verhaal wel ingewikkelder om te volgen.

Trailer

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Jungle Beat

Jungle Beat

Jungle Beat

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Hallo K3! (2011-2012)

Hallo K3! (2011-2012)

Hallo K3! (2011-2012)

Meer weten...

Boek 4+ JR

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Meer weten...