Productie-detail

Sindbad de Zeeman

Sindbad de Zeeman

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
81 waarderingen

Beleef de avonturen van Sindbad die heel graag de wereld wilt ontdekken.

25 min. : Kindernet. : Wordt op dit moment niet uitgezonden.

Beschrijving inhoud

"Sindbad de Zeeman" gaat over het ondeugende jongetje Sindbad die maar al te graag de wereld buiten zijn woonplaats Bagdad (Irak) wil ontdekken. Zijn beste vriend is Hassan. Samen met hem haalt hij kattenkwaad uit en beleven ze veel avonturen. Sindbad is erg nieuwsgierig aangelegd en vooral benieuwd naar de rest van de wereld.

De oom van Sindbad is Ali, een echte zeevaarder. Van hem krijgt Sindbad een pratende raaf cadeau. Bij het ontdekken van plekken, komt Sindbad vaak in lastige situaties terecht. Zo wordt hij onder andere gevangen genomen, neemt hij het op tegen een draak en moet hij het op nemen tegen rover Ali Baba de eerste. Gelukkig weet hij, geadviseerd door zijn Sheila de raaf, altijd wel een oplossing te vinden.

Leeftijdsadvies

De afleveringen hebben een rustig beeld- en spreektempo en een simpele verhaallijn. Het taalgebruik is niet ingewikkeld. "Sindbad de Zeeman" is een avontuurlijke serie, met hier en daar een spannend element in een aflevering. Zoals bijvoorbeeld een grote reuze vogel op een onbewoond eiland. De serie is geschikt voor kijkers vanaf 5 jaar, wegens de combinatie van avontuur en spanning.

Jullie mening

Ook leuk

App 5-11 JR

Osmo Pizza Co

Osmo Pizza Co

Osmo Pizza Co

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Snorkels

De Snorkels

De Snorkels

Meer weten...

Boek 5+ JR

De toverdoos

De toverdoos

De toverdoos

Meer weten...