Productie-detail

Shrek

Shrek

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

De oger Shrek gaat met de irritante Ezel een prinses redden voor Heer Farquaad, dit omdat de Heer dan Shrek zijn moeras terug geeft.

90 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Shrek is een oger en leeft in een moeras. Op een dag besluit Heer Farquaad alle sprookjesfiguren te verbannen uit zijn rijk. Deze komen terecht bij Shrek. Die is hier op tegen en gaat vergezeld door Ezel op weg naar Heer Farquaad. Als Shrek aankomt bij het kasteel maakt Heer Farquaad een deal met hem, als hij Fiona naar hem toebrengt haalt hij alle sprookjesfiguren uit zijn moeras. Shrek stemt toe en gaat op reis. Zal het hem lukken om Fiona te redden van de draak? En zal hij zijn moeras terugkrijgen zoals het was?

Omdat Shrek prinses Fiona moet redden van een draak, komen er in de film een aantal achtervolgingen en gevechten voor. Deze scènes bevatten snelle beelden. De gevechten zijn echter niet heftig. Daarnaast zitten er veel liedjes in de film, Nederlandstalig maar ook Engelstalig die soms worden gezongen door de personages. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Verder zit er veel humor in de film, bijvoorbeeld als de draak Ezel wil kussen, maar per ongeluk de billen van Shrek kust. Ook zit er humor in voor volwassene, bijvoorbeeld wanneer Shrek bij het grote kasteel aankomt van Heer Farquaad en zegt dat het kasteel waarschijnlijk zo groot is omdat Heer Farquaad ‘iets’ te compenseren heeft.

Leeftijdsadvies

"Shrek" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Ook vinden zij de vele grapjes van Shrek leuk omdat deze voorkomen in een andere situatie dan dat zij gewend zijn, namelijk een sprookje met een oger. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Peter Paul Muller, Angela Schijf en Jon van Eerd.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Baas In Eigen Bos 1 (Open Season)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

A Kind of Magic

A Kind of Magic

A Kind of Magic

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

Meer weten...