Productie-detail

Shaun het Schaap: de film

Shaun het Schaap: de film

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Shaun het Schaap uit de gelijknamige kinderserie is nu te zien op het witte doek en beleeft spannende avonturen in de grote stad.

80 min. 2015-03-25 00:00:00. Lumière Publishing NV. AL. Nu op DVD.

Kenmerken

  • Film op DVD
  • 85 minuten 
  • Animatie 
  • Zonder spraak 
  • Avontuur, stad, vriendschap 

Beschrijving inhoud

Op de boerderij waar Shaun en zijn vriendjes wonen gebeurt dag in dag uit hetzelfde. Shaun wil wel eens een keer iets anders en besluit een plan te bedenken zodat hij een dagje vrij kan nemen. Door dit ondeugende plan komt de boer per ongeluk in de grote stad terecht. Shaun en de andere boerderijdieren gaan achter hem aan om hem te redden en beleven vervolgens allerlei spannende avonturen in de grote stad. Lukt het ze om de boer te vinden en samen veilig terug te keren naar de boerderij?

De karakters uit de film zijn geanimeerde kleipoppetjes, waardoor niet gesproken wordt. Desondanks is het verhaal goed te volgen en makkelijk te begrijpen. De gebeurtenissen worden uitgebreid getoond en hebben geen tekstuele ondersteuning nodig. Omdat de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen wordt het verhaal geen moment saai of langdradig. Shaun en zijn vriendjes komen in een aantal spannende situaties terecht, maar zijn bovenal heel erg grappig. Humor heeft in de film de overhand waardoor er veel gelachen kan worden door het publiek. Shaun het Schaap is een film naar de gelijknamige serie, welke in 180 landen is uitgezonden. In Nederland wordt de serie door Zappelin op NPO3 uitgezonden.

Leeftijdsadvies

Shaun het Schaap: de film is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De film speelt zich op veel verschillende locaties af en bevat veel details die allemaal duidelijk in beeld worden gebracht. Kinderen vanaf 3 jaar zullen het verhaal daarom goed kunnen volgen en begrijpen en thema’s als vriendschap, problemen oplossen en goed en slecht herkennen.

Mening recensent

Ondanks dat Shaun het Schaap een kinderfilm is heb ik hem met veel plezier gekeken. Er zit veel vaart in het verhaal, waardoor de film lekker wegkijkt. De vele humoristische situaties in de film zijn ook voor volwassenen erg leuk. Een aanrader om samen met een kind naar toe te gaan!

 

ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Meer weten...

Boek 3+ JR

Ik voel een voet!

Ik voel een voet!

Ik voel een voet!

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Paz

Paz