Productie-detail

Sharpay's Fabulous Adventure

Sharpay's Fabulous Adventure

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Zal het Sharpay lukken om een ster te worden?

86 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Sharpay’s Fabulous Adventure" is een comedy waarin een eigenzinnige, zelfverzekerde en optimistische jonge meid, besluit haar droom waar te gaan maken in New York. Ze wordt ontdekt door een casting director en krijgt de kans om auditie te doen voor een Broadway. De wereld ligt aan haar voeten, tenminste dat denkt ze… Haar vader is er niet van overtuigd dat zijn ‘kleine’ meisje dit avontuur aankan, maar ze mag uiteindelijk toch gaan. Wel op voorwaarde dat het haar binnen één maand lukt om een rol te krijgen. Eenmaal in New York gaat er werkelijk niets volgens plan. Zo wordt ze haar luxe penthouse uitgezet, komt ze op straat terecht en blijkt de auditie niet voor haar bedoeld te zijn maar voor haar hond Boi. Gelukkig wordt ze opgevangen door Peyton: een knappe, zelfverzekerde filmstudent aan de universiteit van New York. Hij helpt haar moed te houden, geeft haar raad en steunt haar in moeilijke tijden. Zal het Sharpay lukken om in zichzelf en in haar talent te blijven geloven en haar droom uiteindelijk toch op tijd waar te maken?

De personen in de film spreken allemaal erg vlot, hierdoor moet je als kijker goed luisteren om het gesprek te kunnen volgen. Er zit daarnaast veel humor in de film, deze is terug te zien in grappige acties en situaties, maar met name in woordgrapjes zoals wanneer Sharpay zegt: ‘Ik heb mijn handen uit mijn mouwen gestoken en niet eens mijn nagels gebroken!’ Het verhaal wordt ondersteund door muziek en door sfeergeluiden. Ook zijn er veel felle kleuren te zien in de film. Met name de kleur roze komt prominent naar voren en past dan ook erg goed bij het 'girly' karakter van Sharpay.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "Sharpay’s Fabulous Adventure" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar. In deze leeftijd zijn onderwerpen als verliefd zijn, je dromen waarmaken en zelf problemen oplossen herkenbaar. Ook is de humor in deze film voor deze kijkers te begrijpen aangezien ze sarcasme snappen en waarderen. Tot slot komen er in deze film regelmatig nieuwe media voor (Facebook, Twitter, SMS, e-mail en chat). Kinderen van 10 jaar kunnen zich hier iets bij voorstellen en het zal ze aanspreken.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Podcast 10+ JR

Op houten banden

Op houten banden

Op houten banden

Meer weten...

Boek 10+ JR

Robotoorlog deel 1: Geheime kracht

Robotoorlog deel 1: Geheime kracht

Robotoorlog deel 1: Geheime kracht

Meer weten...

Boek 10+ JR

Robotoorlog deel 3: Ongelijke strijd

Robotoorlog deel 3: Ongelijke strijd

Robotoorlog deel 3: Ongelijke strijd

Meer weten...