Productie-detail

Shake it!

Shake it!

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
74 waarderingen

Leer allemaal nieuwe dingen over gezonde voeding en sport.

22 min. : Nickelodeon. AL. : Op dit moment wordt deze serie niet uitgezonden, afleveringen zijn terug te kijken via de bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

“Shake it!” Is een televisieprogramma over gezonde voeding en sport. Het programma heeft vaste rubrieken: ‘de kijkersvraag’ waarin een jonge reporter op onderzoek uitgaat om een vraag van een kijker te beantwoorden, in ‘dalusiknie’ mag een kijker in de studio met kok Jonathan een gerecht komen maken ingrediënten die hij normaal niet lekker vindt en nu misschien wel, ‘het journaal’ waarin presentator Patrick Martens nieuwtjes verteld en een top 10 geeft. In ‘het finalespel’ spelen twee spelers in teams in de studio tegen elkaar. Ze moeten allerlei vragen over voeding beantwoorden en experimentjes doen (bijvoorbeeld melk in een glas föhnen zodat er kalkresten overblijven). De winnaars winnen een echte fruitshaker (blender).

De rubrieken worden flitsend weergegeven, de informatie op een aantrekkelijke manier uitgelegd ondersteund door flitsende muziek. De onderdelen zijn kort en volgen elkaar vlot op. Elke aflevering duurt rond de 22 minuten. De presentatoren zijn rond de 20 en maken het leuk om naar het programma te kijken. De kijkers leren van alles over voeding en beweging.

Leeftijdsadvies

In het programma staan kinderen centraal. De reporters en kinderen die het spel spelen of koken in de studio zijn tussen de 10 en de 12 jaar. Shake it! is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen en ze kijken het liefst naar acteurs/karakters die minstens even oud zijn als hij, want ze kijken hier tegen op, als een rolmodel.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

High School Musical

High School Musical

High School Musical

Meer weten...

App 9+ JR

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Sonny with a chance

Sonny with a chance

Sonny with a chance

Meer weten...