Productie-detail

Seabert

Seabert

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
59 waarderingen

Aura, Tommy en zeehondje Seabert gaan op reis om dieren in nood te helpen.

30 min. : Pebble TV. AL. : Kijk voor uitzendtijden in de TV Gids van Pebble TV. Ma t/m vrij om 07.00 uur op Kindernet..

Beschrijving inhoud

In de animatieserie “Seabert” volgen we het drietal Aura (een Eskimomeisje van ongeveer 9 jaar oud), Tommy (een Europees jongetje van ongeveer 9 jaar oud) en Seabert (een klein zeehondje). In het intro van iedere aflevering leren we dat er door mensen aan de natuur veel leed wordt aangedaan. Aura, Tommy en Seabert zetten zich in om dit leed te voorkomen, met name het doodknuppelen van zeehondjes door mensen voor hun vacht. De oom van Tommy, Smokey, speelt een belangrijke rol in het verhaal. In het begin van de serie komt Tommy erachter dat zijn oom jaagt op onschuldige dieren. Vanaf dat moment gaan de drie elke aflevering op reis om dieren in nood te helpen. Smokey en een man genaamd Grijpwijk komen vaak terug in de serie als slechterik.

De hoofdpersonen uit dit verhaal zijn statisch, de slechte zeehondenjagers blijven slecht en de kinderen blijven de helden van het verhaal. Het lukt de kinderen om de zeehondenjagers uit te schakelen; het lukt ze echter niet de zeehondenjagers in te laten zien dat hun handelen slecht is. In deze serie zit een duidelijke boodschap verborgen: mensen brengen veel leed aan in de wereld (natuurgeweld, dierenjacht). Er komen regelmatig moeilijke woorden voor in deze serie. Deze worden niet uitgelegd. Een voorbeeld is de volgende zin uit de introductie: De serie stamt uit de jaren 80 wat de moeilijkheid qua taal deels verklaard. Een voice-over is tussen de scènes aanwezig.

Leeftijdsadvies

Qua leef en belevingswereld sluit deze serie het beste aan bij de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Kinderen vanaf 9 jaar krijgen meer interesse in de wereld om zich heen en kunnen thema’s als dierenleed en natuurgeweld beter plaatsen. De serie is wel overzichtelijk met altijd de drie karakters als hoofdpersonen. Deze animatieserie is hierdoor geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

Meer weten...

TV & Film alle

Monsters University

Monsters University

Monsters University

Meer weten...

Website 8+ JR

Kidsweek

Kidsweek

Kidsweek

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren