Productie-detail

Scooby Doo

Scooby Doo

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

De bange hond Scooby Doo probeert samen met een groep tieners allerlei vreemde mysteries op te lossen.

23 min. : Cartoon Network. 6. : Ma t/m vrij om 06:50, 15:55 en 19:15 uur.

Beschrijving inhoud

Scooby Doo vormt samen met de tieners Shaggy, Fred, Daphne en Velma een bedrijfje dat de naam ‘Mystery Inc’ heeft. Ze proberen met zijn vijven allerlei buitengewone mysteries op te lossen. Deze mysteries hebben altijd met bovennatuurlijke wezens te maken. Achteraf gezien blijken deze wezens bijna altijd oplichters te zijn, die een bepaalde reden hebben om zich als monster voor te doen. Vaak zijn het criminelen, die zich als monster verkleden om nieuwsgierige mensen weg te jagen. Meestal wordt het team ingehuurd om een mysterie op te lossen, maar het komt ook geregeld voor dat ze onverwachts zelf een mysterie tegen het lijf lopen.

De afleveringen van Scooby Doo hebben een vaste opbouw. Het begint altijd met een mysterie waarbij het team betrokken raakt. Er worden aanwijzingen gevonden en conclusies getrokken, waardoor men erachter komt dat het niet om een echt monster kan gaan. Ondertussen lopen Shaggy en Scooby steeds weer het monster tegen het lijf, met alle humoristische gevolgen van dien. Het monster wordt gevangen en de schurk wordt ontmaskerd, waarna hij meestal zijn motieven bekend maakt. Ook de personages hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen. Fred is dapper, Velma slim, Daphne speelt het meisje in nood en Scooby en Shaggy zijn laf en hebben altijd honger. Dit geheel zorgt voor veel vormen van humor, vooral door grappige beelden en geluiden. Ook worden er regelmatig woordgrapjes gemaakt.

Leeftijdsadvies

De serie ‘Scooby Doo’ is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Op deze leeftijd is de interesse voor mysteries erg groot. De detective-elementen van deze serie zullen kinderen van deze leeftijd dan ook aanspreken. Bovendien hebben kinderen van deze leeftijd een voorkeur voor karakters die zich kinderachtig gedragen en identificeren ze zich met personages van hun eigen geslacht die ouder zijn.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Pair of Kings

Pair of Kings

Pair of Kings

Meer weten...

Boek 10+ JR

Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra

Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra

Dummie de Mummie en het Masker van SeBek-Ra

Meer weten...

TV & Film 10-13 JR

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Meer weten...