Productie-detail

Science Fiction

Science Fiction

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Zijn ouders de van Andreas buitenaardse wezens en komen ze van een andere planeet?

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De film ‘Science Fiction’ volgt het verhaal van de tienjarige Andreas. De ouders van Andreas zijn belangrijke wetenschappers, die samen met hem over de hele wereld hebben gewoond. Nu Andreas in Nederland woont, zit hij op een nieuwe school en sluit hij al gauw vriendschap met zijn buurmeisje Vero. Als Vero Andreas vraagt wat zijn ouders precies doen, antwoordt hij dat hij het niet weet, alleen dat het iets met microbiologie te maken heeft. Vero vindt zijn ouders maar rare mensen en stelt voor om hen af te luisteren. Als ze dit doen horen ze Andreas’ ouders spreken over de ongelooflijke resultaten van hun onderzoek. Hun naam zal bekend zijn ‘aan beide kanten van het heelal’, zoals ze het zelf zeggen. De kinderen weten niet wat ze horen, maar volgens Vero kan er maar één verklaring zijn: zijn ouders zijn buitenaardse wezens en komen van een andere planeet! Is dit de waarheid of is het science fiction?

De film bevat veel spannende scènes die begeleid worden door bijpassende achtergrondmuziek. Andreas probeert erachter te komen wat zijn ouders precies doen (en zijn). Dit zorgt ervoor dat hij in zijn vaders laboratorium gaat snuffelen, de kasten in zijn huis doorzoekt en zijn ouders met een valse politiemelding het huis uit probeert te krijgen. Zijn ouders zijn vaak dichtbij om hem te betrappen, wat voor een spannende sfeer zorgt. Ook leef je erg met de hoofdpersoon mee. Hij vertrouwt zijn ouders steeds minder en weet niet of hij wel echt hun kind is. De spreektaal in de film is Nederlands, hoewel er ook veel Engels wordt gesproken. Als Andreas’ ouders met hun werkgevers aan het bellen zijn spreken zij Engels. Het maakt echter niet uit of dit wel of niet verstaan wordt door de kijker; in beide gevallen word je er niet veel wijzer van, wat het mysterie weer sterker maakt.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd interesseren zich erg voor mysteries en spanning. Ook identificeren ze zich met karakters die minstens even oud zijn als zichzelf. Kinderen vanaf 10 jaar houden steeds meer van volwassen entertainment, waardoor ze de ouders van Andreas zeker interessant zullen gaan vinden.

Bijzonderheden

De film ‘Science Fiction’ heeft een aantal prijzen gewonnen: Ghent International Film Festival – Jeugdjuryprijs, Montréal International Children's Film Festival – Publieksprijs, Reel To Reel Film And Video Festival - Festivalprijs, Zlín International Film Festival For Children And Youth - Europe Award.  Ook is de film voor de volgende awards genomineerd: Joseph Plateau Award, Starboy Award.

Er is een jeugdboek verschenen met dezelfde naam geschreven door auteur Stefaan Van Laere.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Big Miracle

Big Miracle

Big Miracle

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Scooby Doo

Scooby Doo

Scooby Doo

Meer weten...