Productie-detail

School of Rock

School of Rock

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Dewey wordt ontslagen bij zijn band, maar vormt op een basisschool met zijn klas een nieuwe band. Zal het hem toch lukken om door te breken als zanger en gitarist?

109 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Dewey Finn is zanger en gitarist van een rockband. Nadat hij door de rest van de band ontslagen wordt, gaat hij onder een valse naam als leraar op een basisschool werken. Als Mister S leert Dewey de kinderen over rockmuziek en richt hij een band op, 'School of Rock'. De kinderen denken dat het een schoolproject is en doen allemaal hun uiterste best nadat ze een plek in de band hebben gehad. Ze oefenen veel, omdat ze mee gaan doen aan een competitie. De echte Mister S komt er helaas achter dat Dewey op zijn naam leraar is geworden en belt de politie. Zal de School of Rock toch nog mee kunnen doen aan de competitie? En beland Dewey in de gevangenis?

'School of Rock’'is een Amerikaanse film die zich afspeelt op een Amerikaanse basisschool. De film is Nederlands ondertiteld en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Naast de hoofdrolspeler Dewey zijn er andere belangrijke karakters, zoals de kinderen in de klas van 'Mr. S'. Het karakter van Dewey is diepgaand, dit komt doordat hij doet alsof hij iemand anders is. Er worden heel veel Engelstalige liedjes gezongen in de film door de karakters zelf. Ook komt er veel humor voor, bijvoorbeeld wanneer Dewey van het podium springt om te gaan crowdsurfen en hij op de grond valt omdat niemand hem opvangt.

Leeftijdsadvies

'School of Rock' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. In de film gaat het veel over vriendschappen en bij een groep horen, dit sluit goed aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar omdat ze hier steeds meer mee bezig zijn. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar karakters die minstens even oud zijn als zij zelf. De spelers in de film zijn realistisch levende karakters, wat het ook geschikt maakt voor deze leeftijd. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen ook de ondertiteling van de film volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Fantastic Mr. Fox

Fantastic Mr. Fox

Fantastic Mr. Fox

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Heartland

Heartland

Heartland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Anne vliegt

Anne vliegt

Anne vliegt

Meer weten...