Productie-detail

Saved by the Bell

Saved by the Bell

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
63 waarderingen

Op school beleven de zes vrienden de leukste avonturen, die hun geregeld in problemen brengt.

25 min. : Teennick. AL. : Ma, di en do om 23:25 uur. Ja.

Beschrijving inhoud

“Saved by the Bell” is een Amerikaanse High school serie uit begin jaren ‘90, waarin een groep tienervrienden elke aflevering op school onverwachte dingen meemaken. Van kleine onderlinge ruzies tot grappige gebeurtenissen tijdens de les. De hoofdpersoon is de tiener Zack Morris. Samen met zijn vrienden Slater, Screech, Kelly, Jessie en Lisa gaat hij zowel binnen als buiten school om. In veel afleveringen gaat het uitwerken van een oplossing van een probleem in eerste instantie fout, dan moeten ze een nieuwe oplossing vinden. Soms wordt de hulp van de directeur ingeschakeld, maar uiteindelijk loopt een aflevering altijd goed af.

De onderwerpen die in de afleveringen behandeld worden zijn gericht op de middelbare school zoals een presentatie tijdens de geschiedenisles of een feest organiseren. Er kunnen in de afleveringen twee verschillende verhaallijnen door elkaar lopen. Er wordt gebruik gemaakt van een lachband. De karakters maken geregeld grapjes over elkaar, dit doen ze in de vorm van lichte ironie en zelfspot. Af en toe communiceert Zack met de kijker. Hij geeft dan zijn gevoel weer bijvoorbeeld: “Ik denk niet dat ze hier blij mee zijn, maar we zullen het zien.”

Leeftijdsadvies

De zes karakters zijn allemaal verschillend. Er is een nerd, een lolbroek , een sporter, een populaire jongen en een populair meisje. De karakters ontwikkelen zich, dit is terug te zien doordat de serie, in vier seizoenen, van het 1e tot het laatste jaar van de middelbare school speelt. Deze serie sluit aan bij kinderen vanaf 10 jaar, mede door de ironie en de zelfspot die regelmatig gebruikt wordt. De personages uit “Saved by the Bell” zijn minstens ouder dan de kijker en daardoor spreekt het de kinderen van 10 jaar erg aan.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

De beste vrienden quiz

De beste vrienden quiz

De beste vrienden quiz

Meer weten...

Boek 10+ JR

Arjen Robben en het magische schot in Rio

Arjen Robben en het magische schot in Rio

Arjen Robben en het magische schot in Rio

Meer weten...

Game 10+ JR

Lego: Lord of the Rings

Lego: Lord of the Rings

Lego: Lord of the Rings

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren