Productie-detail

The Santa Clause Super Noël

The Santa Clause Super Noël

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
36 waarderingen

Na een ongeval moet Scott de rol van kerstman overnemen. Hij krijgt een lange witte baard en zal vele kilo's aankomen. Wordt Scott een echte kerstman?

93 min. : Film op DVD. AL. Ja.

Beschrijving inhoud

Scott Calvin is een gescheiden man die er alles aan doet om wat meer tijd met zijn zoontje Charlie door te kunnen brengen. Op kerstavond komt Charlie bij Scott logeren en probeert hij een heerlijk diner op tafel te zetten. Dit gaat echter niet helemaal volgens plan en daarom gaan ze samen uit eten. Die avond, wanneer vader en zoon op bed liggen, worden ze wakker gemaakt door geluiden op het dak. Wanneer Scott gaat kijken ziet hij iemand op het dak lopen. Deze persoon schrikt echter zo van Scott dat hij van het dak valt en overlijdt. Wanneer Charlie en zijn vader gaan kijken blijkt het niemand minder dan de Kerstman te zijn. Scott, die zich verplicht voelt zijn rol over te nemen, belandt vervolgens samen met zijn zoontje onder andere op de Noordpool. Hier ontmoeten ze hoofd-elf Bernard van wie ze te horen krijgen wat ze allemaal moeten doen. Scott die door weinigen nu nog serieus genomen wordt, zal veranderen in een echte Kerstman. Hij krijgt een lange witte baard en zal vele kilo's aankomen. Samen met zijn zoontje Charlie vliegen ze een nieuw avontuur tegemoet.

In deze film is veel humor aanwezig in zowel beeld, geluid en dialoog. Zo vraagt Charlie aan Scott: 'Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen?' Scott antwoordt: 'Dan houdt hij zijn buik in'. Ook komen er sarcastische opmerkingen voor. Zo zegt Charlie over de nieuwe man van zijn moeder: 'Neal kan goed koken'. Waarop Scott antwoordt: 'En hij kan over het water lopen'. Ook simpelere humor komt voor, bijvoorbeeld als Scott een aantal windjes laat bij het opstaan. In de film komen geen moeilijke woorden voor. Verder wordt de film muzikaal ondersteund door toepasselijke kerstmuziek. De film bevat verder onrealistische special-effects waarbij de Kerstman onder andere door veel te smalle schoorstenen kruipt. De spreektaal in de film is Engels en de film wordt Nederlands ondertiteld.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar aangezien hun leesniveau ver genoeg is ontwikkeld om de Nederlandse ondertiteling zonder moeite mee te lezen. De humor in "The Santa Clause Super Noël" sluit ook aan bij de ontwikkeling van kijkers van 9 jaar en ouder. Op deze leeftijd begrijpen zij woordgrapjes en creëren ze meer waardering voor grappen in de vorm van sarcasme.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

How to draw

How to draw

How to draw

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Hachi

Hachi

TV & Film 9+ JR

Energy Survival

Energy Survival

Energy Survival

Meer weten...