Productie-detail

Samson en Gert

Samson en Gert

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
63 waarderingen

Samson en Gert krijgen iedere dag bezoek zoals de burgemeester, de kruidenier en de kapper. Wat is er met ze aan de hand?

15 min. : Kindernet. AL. : Elke dag om 07:30 uur op Kindernet. .

Beschrijving inhoud

“Samson en Gert” is een Vlaams duo bestaande uit een hond en een mens. Elke aflevering krijgen ze in hun huis bezoek van verschillende mensen uit het dorp waar ze wonen, zoals de burgemeester, de kruidenier en de kapper. Vaak hebben deze personages een probleem, dat door Samson en Gert wordt opgelost. Ook halen ze vaak grapjes bij elkaar uit. Soms worden de personages boos op elkaar, maar het wordt altijd uitgepraat en iedereen kan er uiteindelijk om lachen.

Samson stelt in de aflevering vragen die kinderen ook zouden stellen en begrijpt vaak moeilijke woorden niet en spreekt ze dan verkeerd uit. Gert verbetert hem en legt dan ook uit wat het moeilijke woord betekent. Samson verklaart het woord dan ook nog in zijn eigen woorden zodat de betekenis helemaal duidelijk is. Een aantal situaties komt altijd terug in een aflevering (“Ja, ik moest kloppen want de bel doet het niet!”) dus een kind kan altijd rekenen op bekende elementen.

Leeftijdsadvies

“Samson en Gert” is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar omdat sociale thema’s als vriendschap, delen, plagen en ruzie worden uitgelegd. Ook leert het kind op een speelse manier nieuwe woorden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Kikker

Kikker

Kikker

Meer weten...

Website 3-7 JR

Taartrovers Thuis

Taartrovers Thuis

Taartrovers Thuis

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Waybuloo

Waybuloo

Waybuloo

Meer weten...