Productie-detail

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Zal het Samson en Gert lukken om het oude bouwvallige hotel te redden en in één week om te toveren tot hotel Marlène?

68 min. Studio 100. AL.

Kenmerken

  • DVD
  • 68 minuten
  • Samson & Gert
  • Vakantie, klussen, boeven

Beschrijving inhoud

In de film Samson & Gert: Hotel op stelten besluiten Samson en Gert om af te zien van hun geplande strandvakantie en het oude bouwvallige hotel van Marlènekes opa op te knappen. Ze hebben daarvoor maar één week de tijd, want anders wordt het afgebroken en zal er een appartementencomplex voor in de plaats komen. Ze starten vol goede moed met klussen en krijgen hulp van hun trouwe, ietwat onhandige vrienden, maar wanneer er een bus vol toeristen arriveert lijkt de ramp compleet. Ondertussen zijn er twee boeven uit de gevangenis ontsnapt en zij komen de diamant die ze jaren geleden in het hotel hebben verstopt terughalen. Zullen Samson en Gert hen te slim af zijn en zal het hen lukken om op tijd de klus te klaren?

In deze film beleven Samson en Gert een spannend avontuur dat is vormgegeven met realistische beelden. De allereerste scène is gefilmd vanuit het perspectief van de hond Samson. Je ziet daardoor alleen benen en schoenen. Samson vormt in de gehele film, evenals Gert een belangrijk karakter. Hij heeft erg menselijke karaktertrekjes, gevoelens en hij kan praten. Ook heeft hij vaak kinderlijke uitspraken en interpreteert uitdrukkingen verkeerd, zo zegt hij bijvoorbeeld: ‘wat is dat zo, rouwkwallig?’ Daarmee bedoeld hij het woord bouwvallig. Ook de andere karakters gebruiken spreektaal die regelmatig terugkeert. De karakters zijn verder statisch, ze maken geen lichamelijke of psychologische ontwikkeling door.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de film Samson & Gert: Hotel op stelten aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. De gebeurtenissen in de film zijn relatief eenvoudig en voor jonge kinderen goed te begrijpen. Ook zijn ze erg herkenbaar, bijvoorbeeld wanneer de burgemeester bang is van Samson die een laken over zich heen heeft, omdat hij hem aanziet voor een spook. De dialogen bevatten verder weinig tekst en het spreektempo is rustig en daardoor goed te volgen.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeer

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kat en Vis

Kat en Vis

Kat en Vis

Meer weten...

Boek 4+ JR

Naar de wolven

Naar de wolven

Naar de wolven

Meer weten...