Productie-detail

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Sammy de zeeschildpad moet een heldhaftige reis voltooien om de liefde van zijn leven, Shelly, terug te vinden.

85 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Sammy is een jonge zeeschildpad die, wanneer hij uit het ei komt, gelijk de weg naar zee volgt. Hier zal hij net als iedere andere schildpad een reis door de zeeën afleggen, alvorens weer terug te keren naar het strand waarop ze zijn geboren. Deze reis begint voor Sammy niet goed wanneer hij gelijk de liefde van zijn leven, Shelly, uit het oog verliest. Toch zal hij zonder haar verder moeten en blijft hij de hoop koesteren haar snel weer te zien. Samen met zijn beste vriendje Ray reist hij vervolgens de avonturen tegemoet. Een reis door donkerblauwe oceanen, met kleurrijke koraalriffen en bijzondere onderwaterlandschappen. Een reis vol gevaren en ups en downs. Maar het is ook een reis die Sammy nooit meer zal vergeten.

'Sammy's Avonturen - De Geheime doorgang' ziet er erg realistisch uit. Zo komt alles, zoals bijvoorbeeld de dierlijke personages, sterk overeen met de realiteit. De film bevat humor in beeld, geluid en dialoog. Zo zien we schildpad Vera onder andere vechten met een witte haai en komen er grappige zinnen voor zoals: 'Schiet niet zo uit je schild' en 'Je bent geen witte haai, maar eerder een witte vlaai'. Verder komen er in de film maatschappelijk onderwerpen aan bod. Zo komen onderwerpen als een olieramp, overbevissing, watervervuiling, klimaatverandering en de walvisvaart summier ter sprake. De film bevat verder passende liedjes en sfeer- en achtergrondmuziek waardoor bepaalde scènes een extra droevige of spannende impuls krijgen. De film is goed te volgen vanwege het rustige spreektempo en het makkelijke taalgebruik. Alleen Pluisje de kat, die spreekt met een Frans accent, gooit er soms een Frans woord of een Franse zin uit. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld 'Oui' en 'Mon frère'.

Leeftijdsadvies

De film Sammy's Avonturen - De Geheime doorgang' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd kunnen zich goed inleven in het verhaal en kunnen zich dan ook beter verplaatsen in Sammy en zijn zoektocht naar Shelly. Tevens biedt het verhaal voldoende afwisseling in spannende en rustige scènes waardoor zij constant geboeid zullen blijven. De maatschappelijke onderwerpen die summier besproken worden zullen ze echter (nog) niet begrijpen. Eveneens zal de aandoenlijke Sammy de kijker erg aanspreken. Omdat er enkele scènes in de film zitten die mogelijk te eng zijn voor kinderen van 5 jaar is het leeftijdsadvies 6 jaar.

Bijzonderheden

Enkele van de stemmen zijn ingesproken door Levi van Kempen (Sammy), Robert ten Brink (Opa Sammy), Charlotte ten Brink (Shelly), Patty Brard (Vera), John Williams (Ray), Babette van Veen (Walvis) en Hanna Verboom (Sneeuw).

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 6-10 JR

Osmo detective Agency

Osmo detective Agency

Osmo detective Agency

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

Meer weten...

Boek 6+ JR

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Meer weten...