Productie-detail

Robots

Robots

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Rodney wil een goede uitvinder worden in de robotwereld. Daarvoor moet hij wel eerst een slechterik verslaan, zal dit hem lukken?

95 min. 20th Century Fox Film Netherlands. AL. Film op DVD.

Kenmerken

  • Film op DVD
  • Animatie
  • 95 minuten
  • Robots, humor, vriendschap
  • Nederlands gesproken

Beschrijving inhoud

De film Robots gaat over robot Rodney die niets liever wil dan uitvinder worden. Op een dag zal hij zijn droom achterna gaan en vertrekt hij naar de grote stad Robot City. In Robot City gaat hij op zoek naar het bedrijf Bigweld Industries, die gerund wordt door zijn grote idool en uitvinder Bigweld. Echter ontdekt hij al snel dat Bigweld Industries is overgenomen door robot Ratchet. Ratchet is geen aardige robot en daar komt Rodney al zeer snel achter. Hij zal uiteindelijk de strijd met Ratchet aan moeten gaan. Zal Rodney erin slagen om de verdwenen Bigweld te vinden en zal hij de slechte Ratchet kunnen verslaan om zodoende Robot City te redden?

De film, van de makers van Ice Age, speelt zich af in een mechanische wereld die bevolkt wordt door verschillende soorten pratende robots. Zo zie je de vrouwelijke robot Cappy, waar Rodney verliefd op wordt, en komt Rodney in aanraking met een groep verstoten robots genaamd De Rusties. De animatiefilm is erg mooi en gedetailleerd vormgegeven en bevat de nodige humor in beeld, geluid en dialoog. Zo zie je Crank 'plassen' en zegt hij 'Ik moet vandaag al voor de derde keer olie verversen, dat is toch niet normaal?' Verder worden er op een bepaald moment door de robots scheten gelaten. Ook komen er leuke toepasselijke uitspraken voor. Zo zegt een robot die een drankje wil: 'Ik ben nog lang niet in de olie dus geef me er maar een'. De mechanische wereld van de robots komt overeen met de echte mensenwereld waarin je nu leeft. Dit komt door de manier van doen en laten van de Robots, maar ook door het dagelijkse (straat)beeld. Zo pakken de robots bijvoorbeeld ook gewoon de trein. De animatiefilm bevat achtergrondmuziek zoals onder andere een nummer van Britney Spears.

Leeftijdsadvies

Robots is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De mooi geanimeerde en gedetailleerde film zal hen erg aanspreken. De film is daarnaast gemakkelijk te volgen, aangezien er weinig tot geen moeilijke woorden in voorkomen en de film een simpele verhaallijn bevat. De humor sluit aan bij deze leeftijd, al zullen ook zij sommige humoristische zinnen misschien niet begrijpen. Daarnaast krijgen ze op deze leeftijd de behoefte aan actie en sneller entertainment. De onderlinge strijd tussen de twee kampen zal hen dan ook aanspreken. 

De Nederlandse stemmen zijn onder andere ingesproken door Chris Zegers (Rodney), Do (Cappy), Eddy Zoey (Fender), Ali B (Crank) en Leontine Borsato (Mrs. Copperbottom).

 


RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Shrek

Shrek

TV & Film 6+ JR

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Huntik: Secrets & Seekers

Huntik: Secrets & Seekers

Huntik: Secrets & Seekers

Meer weten...