Productie-detail

RIO

RIO

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
139 waarderingen

Papegaai Blu is een van de laatsten van zijn soort en moet voor nageslacht zorgen, maar dit avontuur loopt heel anders!

96 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Wanneer Blu als klein vogeltje gevangen wordt genomen door stropers en in het koude Minnesota (USA) terechtkomt, wordt hij liefdevol opgevangen en verzorgd door Linda. Blu groeit op bij haar en de twee worden beste vrienden. Blu is heel handig maar kan helaas niet vliegen. Blu blijkt de enige levende mannelijke Macaw papegaai te zijn volgens de Braziliaanse professor Tulio. Hij doet al jaren onderzoek naar diverse vogelsoorten. De enige kans op nakomelingen is om af te reizen naar Rio de Janeiro en de vrouwelijke Macaw papegaai Jewel te ontmoeten. Dit blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn omdat er stropers op jacht zijn naar de speciale vogels. Dit zorgt voor een spannend avontuur.

De vriendschap tussen Jewel en Blu staat centraal in de film. Jewel en Blu kunnen in het begin nog niet goed met elkaar opschieten maar dit verandert tijdens de film. Spanning in de film wordt opgebouwd door de gemene kaketoe Nigel, die de stropers helpt. Er is ook humor in de film, voornamelijk visueel. Zo landen Jewel en Blu door een val op de billen van een Braziliaanse vrouw en raakt Nigel in de propeller van een vliegtuig al zijn veren kwijt. In de film zijn ook liedjes die het geheel vrolijk maken, sommigen zijn in het Engels. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties. In de film lopen eigenlijk twee verhaallijnen door elkaar, Blu en Jewel vluchten voor de stropers en Linda en Tulio zijn naar beide vogels op zoek.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het verhaal is eenvoudig en de humor is goed te volgen. De film bevat eenvoudige woordgrapjes en de twee verhaallijnen kunnen kinderen vanaf deze leeftijd begrijpen.

Bijzonderheden

De stemmen worden ingesproken door Jamai (Blu), Kim-Lian van der Mey (Jewel), Tanja Jess (Linda) en Charly Luske (Tulio).

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Montessori Math City

Montessori Math City

Montessori Math City

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Chalkzone

Chalkzone

Chalkzone

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De IJslandbende

De IJslandbende

De IJslandbende

Meer weten...