Productie-detail

Rio 2 3D

Rio 2 3D

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

In Rio 2 (3D) zijn Blu, Jewel en hun drie kids weer bij elkaar en beleven ze talloze avonturen in het Amazone gebied.

102 min. 20th Century Fox. 6. Vanaf 9 april 2014 in de bioscoop.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm Rio 2 (3D) vertelt het verhaal van de blauwe ara's Blu, Jewel en hun drie kids. Ze verruilen hun veilige leventje in de magische stad Rio voor het wilde leven in de Amazone. In de voor hen onbekende omgeving krijgt Blu het aan de stok met zijn schoonvader en de op wraak beluste Nigel. Terwijl de rest van het gezin geniet van het avontuur, wilt Blu het liefst zo snel mogelijk weer terug naar huis. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Rio 2 is kleurrijk, sfeervol en zit vol met leuke liedjes. Hechte familiebanden staan centraal. De film bestaat uit een combinatie van spannende en grappige momenten. Er komen veel humoristische scènes voor, bijvoorbeeld door de stadsvogels Nico en Pedro die besluiten mee te gaan naar de Amazone om nieuw talent te zoeken voor het aankomende carnaval. De audities van wilde dieren, met of zonder talent, zijn grappig om te zien. De spannende momenten, zoals de 'voetbalwedstrijd' tussen de wilde Ara's en het wegjagen van de bedreigers van de Amazone, worden versterkt met snelle beelden en geluiden. Rio 2 is Nederlands nagesynchroniseerd en ook de liedjes zijn Nederlandstalig. Het is niet noodzakelijk om deel 1 gezien te hebben om de film te begrijpen. 


Leeftijdsadvies:

Rio 2 sluit qua leef- en belevingswereld aan bij kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen in staat zijn om de diepgaande karakters en de problemen en oplossingen in dit fictieve verhaal te benoemen. Ook kunnen zij de snelheid die zowel in de beelden, dialogen en gebeurtenissen naar voren komt goed aan. De vrolijke liedjes en het prachtige geanimeerde beeld zal ook kinderen onder de 8 jaar aanspreken, maar zullen deze snelheid wat minder goed kunnen volgen. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Luisterboek: Je bent Super... Jan!

Luisterboek: Je bent Super... Jan!

Luisterboek: Je bent Super... Jan!

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

Meer weten...

Boek 8+ JR

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Meer weten...