Productie-detail

Ricky Sprocket

Ricky Sprocket

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
48 waarderingen

Ricky is een ster in de showbizz. Hij speelt grote rollen in films, maar hierbij gaat altijd weer wat mis.

10 min. : Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

“Ricky Sprocket” is een komische animatieserie over het jongetje Ricky, een ster in de showbizz. Ricky speelt grote rollen in films, maar hierbij gaat altijd weer wat mis. Dit komt niet altijd door Ricky zelf. Ricky heeft ook een tegenspeler en tevens zijn zusje, Jetta, die van alles uithaalt op de set. Dit doet zij meestal omdat zij het niet kan hebben dat Ricky zo’n succes heeft, en zij minder. Naast het leven op de set zie je ook het leven van Ricky thuis, met zijn vriendjes en familie. Of hij nou op de set is of thuis, hij beleeft altijd weer wat anders, wat ‘normale kinderen’ nooit zullen beleven. Zo zijn Ricky en zijn vriendjes bijvoorbeeld in een grote opslagruimte voor rekwisieten. Hier zien ze een ingevroren konijn in een machine. Door te drukken op wat knopjes doet de machine het niet meer en moeten ze het konijn steeds weer op alle manieren koud houden, zodat het niet smelt. Dit zorgt voor komische situaties. Uiteindelijk blijkt dat het maar een knuffelkonijn was.

De karakters spreken redelijk vlot. Ze maken soms gebruik van lastige woorden als hectare, emotie, aanzwengelen en rekwisieten. Deze woorden hoef je niet te begrijpen om het verhaal te kunnen volgen. Er wordt ook gebruik gemaakt van sarcasme en woordgrapjes. Ricky moet bijvoorbeeld bij een boer op bezoek, want boeren weten immers ‘alle fijne kneepjes van het vak’, waarop Ricky zegt: “Ik wist niet dat boeren hun koeien knepen!”. Er zijn regelmatig snel op elkaar volgende beelden. Dit wordt af en toe afgewisseld met rustige beelden. De beelden hebben felle kleuren en er zijn veelal veel details.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Zij zullen echter niet alle woordgrapjes en het sarcasme begrijpen maar omdat de humor ook beeldend is kunnen ze het wel volgen. Kinderen van 8 jaar zullen dit al beter begrijpen en het daarom waarschijnlijk ook wat leuker vinden om naar te kijken.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Meer weten...

App 7+ JR

Tinkerblocks

Tinkerblocks

Tinkerblocks

Meer weten...

Game 7+ JR

Run Fun

Run Fun

Run Fun

Meer weten...