Productie-detail

Retourtje Israël

Retourtje Israël

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leer meer over de belangrijkste Nederlandse feestdagen.

20 min. : Zapp. AL. : Via Uitzending Gemist..

Beschrijving inhoud

De presentatoren Anne-Mar Zwart en Klaas van Kruistum gaan op onderzoek uit en duiken in de verhalen die te maken hebben met de belangrijkste Nederlandse feestdagen zoals Kerst en Pasen. Zij zullen de kijker antwoordt geven op de vraag: 'Wat vieren we nou eigenlijk met bijvoorbeeld Kerst of Pasen?'

De insteek van het programma is om kinderen iets te leren over onze belangrijkste feestdagen. Veel kinderen hebben namelijk geen idee wat we nou eigenlijk vieren. In 'Retourtje Israël' nemen de presentatoren de kijker mee naar Israël. Hier vertellen zij onder andere over het Kerst- en Paasverhaal en zullen zij veel bekende plaatsen, zoals Nazareth, Bethlehem en Jeruzalem, bezoeken. De kijker zal tijdens de afleveringen veel informatie verkrijgen. De bijbel dient hierbij als bron en het Christelijke geloof zal centraal staan. In de afleveringen wordt geschakeld tussen beide presentatoren en tevens zijn zij af en toe als voice-over te horen. Als aanvulling op het verhaal zullen bepaalde 'computer- geanimeerde beelden' getoond worden. De rest van de beelden zijn puur realistisch. Deze laten namelijk een goed beeld van het land Israël zien. Zo ziet de kijker onder andere De Klaagmuur. Aan het eind van het programma wordt verwezen naar de website www.eo.nl/retourtjeisrael. Er zal af en toe Engels gesproken worden. Dit beperkt zich echter tot een enkele zin zoals 'That's a big one' of een zeer kort gesprekje.

Leeftijdsadvies

'Retourtje Israël' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit omdat het een programma is dat een realistisch en waargebeurd historisch verhaal vertelt. Kinderen vanaf deze leeftijd zijn onder andere op school steeds meer bezig met de betekenis van de betreffende feestdagen. Zij zullen hier dan ook bewuster over nadenken en de gegeven informatie zal voor hen dan ook herkenbaar en begrijpelijk zijn. De vele informatie en genoemde feiten zullen voor jongere kinderen te ingewikkeld zijn.

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

Clash of Clans

Clash of Clans

Clash of Clans

Meer weten...

Boek 9+ JR

De verschrikkelijke Meneer Gom en de Peperkoekmiljonair

De verschrikkelijke Meneer Gom en de Peperkoekmiljonair

De verschrikkelijke Meneer Gom en de Peperkoekmiljonair

Meer weten...

Boek 9-12 JR

Mee met de dierenambulance

Mee met de dierenambulance

Mee met de dierenambulance

Meer weten...