Productie-detail

Rekenen met Prof. Dr. Testkees

Rekenen met Prof. Dr. Testkees

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Prof. Dr. Testkees schakelt zijn familie in om een rekenwedstrijd te winnen en lost daarvoor samen met moeder BreukenBea en zus RekenRoos allerlei rekenopgaves op.

15 min. : Zapp. AL. : Wordt op dit moment niet uitgezonden. Aflevering zijn terug te kijken via uitzending gemist (zie link).

Beschrijving inhoud

In "Rekenen met Prof. Dr. Testkees" heeft Kees het zwaar voor elkaar. Terwijl hij op een zonnig tropisch strand ligt te luieren in de zon, schakelt hij op afstand zijn moeder en zus in om een wedstrijd te winnen. De wedstrijd zal uitroepen wie de de slimste familie van Nederland is. Omdat Testkees zichzelf nogal briljant vindt, weet hij dat hij met zijn familie wel kan winnen. Zijn moeder is BreukenBea en een wonder in breuken. Zijn zus RekenRoos is ook een rekentalent. Vanaf het strand zie je hoe Testkees zijn moeder en zus belt om de opdrachten door te geven. Kees zegt bijvoorbeeld: "Hoi mam, je spreekt met je briljante zoon" en hij doet alsof hij erg druk bezig is aan een geheimzinnig onderzoek. 

Degene die elke keer op pad gaat voor de rekenopgaves is zus RekenRoos. De communicatie gaat via zijn moeder. De opdrachten die voorkomen zijn divers en worden op een grappige manier ingevuld. Roos is bijvoorbeeld dozen met daarin kleine bakjes aan het tellen en struikelt er overheen als er een mooie man langsloopt. Net als Kees, is ook moeder BreukenBea 'erg druk' en vooral met eten. In de afleveringen is aandacht voor vermenigvuldigen, breuken, verhoudingstabellen en tafels. Sommen worden verduidelijkt door ze in beeld weer te geven, met ondersteuning van symbolen of voorwerpen. In de afleveringen worden proefjes en testen gedaan, om elke som op te lossen.

Leeftijdsadvies

Het niveau van rekenen in "Rekenen met Prof. Dr. Testkees" is gericht op groep 5 en 6 van de basisschool. Door de vele concrete voorbeelden, het rustige beeldtempo en de duidelijke uitleg van RekenRoos is deze serie goed te volgen door kinderen vanaf 8 jaar. De afleveringen worden aantrekkelijk gemaakt door een bepaalde vorm van humor die voor komt. Testkees vindt zichzelf maar al te geweldig en zijn moeder en zus zijn gekke figuren waardoor een aflevering nooit saai is.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Spy Kids 3 - Game Over

Spy Kids 3 - Game Over

Spy Kids 3 - Game Over

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Minoes

Minoes

Minoes

Meer weten...

Boek 8+ JR

Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring

Meer weten...