Productie-detail

Rekenen met Mr. Right

Rekenen met Mr. Right

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Een educatief rekenprogramma waarin twee teams tegen elkaar strijden en per goede rekenopdracht geld kunnen verdienen voor een zelf gekozen goed doel.

15 min. : Zapp. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

In "Rekenen met Mr. Right" strijden twee teams in de quiz 'Right or Wrong' tegen elkaar. Beide spelen ze voor een goed doel en per goede opdracht kunnen ze een biljet van 10 euro verdienen. Het zijn opdrachten in verschillende rondes en op diverse locaties. De teams hebben een navigatiesysteem waarmee ze op pad gaan. Elk team heeft een eigen desk met een computerscherm waar de opdrachten op verschijnen. 

De opgaven die ze krijgen zijn rekenopgaven. Met praktische opdrachten zoals het koken van een soepje, kom je ook tegen dat je moet rekenen. Het koken van soep doe je volgens een bepaald stappenplan en zo is dat bij een rekensom ook. Maar ook zijn er moelijkere rekenopdrachten waarin breuken, procenten, deelsommen en kommagetallen voorkomen. Altijd wordt een som gelinkt aan een praktische situatie. Deze serie wordt gepresenteerd door Mr. Right, hij is spelleider. Ook is er een vrouwlijke voice-over die het programma begeleidt. Zij legt bepaalde berekeningen uit, die ondersteund worden met getallenschema's in beeld.

Leeftijdsadvies

"Rekenen met Mr. Right" hoort bij Schooltv Rekenen: een combinatie van televisieprogrammas en oefenmateriaal voor het digitale schoolbord voor alle groepen in het primair onderwijs. Het rekenprogramma met Mr. Right is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. De inhoud van het programam sluit aan bij het rekenprogramma van deze doelgroep. Daarom is "Rekenen met Mr. Right" geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is de leeftijd waarop kinderen een wat hoger niveau van rekenen aankunnen en daar op school ook mee oefenen. Ze leren met dit programma hoe ze 'the right way' rekenen.

Jullie mening

Meer van Schooltv

TV & Film 9+ JR

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Johnny Bravo

Johnny Bravo

Johnny Bravo

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...