Productie-detail

Redakai

Redakai

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Ky reist samen met zijn vrienden Maya en Boomer de wereld af op zoek naar Kairu, een magische energie die hen sterker maakt.

22 min. : Cartoon Network. : Za en zo om 17.35 uur..

Beschrijving inhoud

Lang geleden werd er een grote bron Kairu ontdekt. Deze mysterieuze energievorm kan zeer krachtig zijn, met goede, maar ook slechte gevolgen. Al gauw vond er een gevecht plaats tussen goede en slechte krachten om het bezit van deze bron, waardoor het universum voorgoed veranderde. De grote bron Kairu werd als redding in talloze stukken gesplitst, waarna alle stukken over de Aarde werden verdeeld. De 15-jarige Ky en zijn team doen hun best om de fragmenten op te sporen, om vervolgens hun kracht te gebruiken om de wereld te beschermen. Maar Ky is niet de enige die deze kracht verlangt...

Als er een bron van Kairu gevonden wordt door Ky en zijn vrienden, gebruiken zij de energie om krachtiger te worden. Dit uit zich in het ontvangen van nieuwe aanvallen en technieken, die zij in hun gevechten kunnen gebruiken. Doordat zij regelmatig (slechte) karakters tegen het lijf lopen die ook op zoek zijn naar Kairu, moeten zij zich verdedigen in een gevecht, een zogenaamde ‘Kairu uitdaging’. Ieder personage heeft hierbij een monster als partner, waarmee zij kunnen samensmelten in een gevecht. Zij nemen hierbij de vorm aan van dit monster. Zij kunnen er tevens voor kiezen om alleen de aanvallen en technieken van de monsters te gebruiken, zonder te transformeren. Hierdoor bevat de serie diepgaande karakters. De personages blijven zichzelf, maar zien er soms anders uit door hun transformatie. Bovendien zijn deze karakters dynamisch; ze maken een groei door in het verloop van de serie. Er komen tevens diepgaande onderwerpen, thema’s en vormen van humor aan bod.

Leeftijdsadvies

De serie ‘Redakai’ is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd kijken graag naar personages die minstens even oud zijn als zijzelf. Bovendien is vriendschap op deze leeftijd erg belangrijk, iets dat goed terugkomt in de relaties tussen Ky, Maya en Boomer. Ten slotte kunnen kinderen vanaf 10 jaar de diepgaande elementen die deze serie biedt goed begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Big Miracle

Big Miracle

Big Miracle

Meer weten...

Boek 10+ JR

Een jongen met de naam Kerstmis

Een jongen met de naam Kerstmis

Een jongen met de naam Kerstmis

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Basta

Basta