Productie-detail

ReChill

ReChill

TV & Film VAN 9 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Met al die prikkels kunnen kinderen wel wat rust gebruiken. Rapper Akwasi leert kinderen mediteren in dit v-programma.

7 min. NTR/BlazHoffski. AL. De afleveringen zijn terug te kijken via Schooltv.nl.

Beschrijving

In het programma ReChill maken kinderen via rapper Akwasi kennis met yoga en meditatie. Elke aflevering behandelt een thema. Schuldgevoel, ruzie, stilzitten, grenzen aangeven en verveling zijn wat voorbeelden. Na een korte introductie over het thema, start Akwasi een les met een stuk of zes kinderen. Hij laat drie oefeningen zien om met emotionele gebeurtenissen om te gaan. Tussendoor praten de kinderen over het onderwerp en evalueren ze aan het eind de les. Via de programmalijst van Schooltv zijn er 30 afleveringen te bekijken.

Oordeel

Eerst naar binnen - daarna blazen
Ik ga straks - lekker slapen.

Regelmatig eindigt de aflevering met een ´mantra´ (spreuk) in een hedendaagse vorm. Bijvoorbeeld het herhaald zingen van een rapzin, je lijf even lekker ´leegschudden´ of boosheid uitschreeuwen. Fijn om te doen, zeker samen met Akwasi. Hij is een mindfull ‘leraar’ met rust en humor: relaxed en chill. ReChill is een goede manier om kinderen kennis te laten maken met deze vorm van omgaan met emoties. Het is alleen al leuk om op een luchtige manier de kinderen even kort te horen zeggen hoe een emotie of bepaalde gebeurtenis voor hen voelt. Leve de herkenning.

Leeftijdsadvies

ReChill is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Wil je weten hoe je deze serie inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9-12 JR

Fantastische foto's

Fantastische foto's

Fantastische foto's

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

School of Rock

School of Rock

School of Rock

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Meer weten...