Productie-detail

Ratatouille

Ratatouille

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Remy heeft maar een droomwens: hij wil dolgraag chefkok worden, zijn familie ziet dit alleen niet zitten.

110 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Remy, een slimme rat, heeft maar een droom: hij wil chefkok worden. Remy is een uitzonderlijke rat. Een rat die een ontzettend goed gevoel heeft voor smaak en geur, die allerlei kookboeken leest en naar kookprogramma's kijkt van zijn idool, de wereldberoemde Franse topkok Auguste Gusteau. Onverwacht, wanneer Remy op een dag gescheiden raakt van zijn familie, komt hij terecht in het restaurant van zijn idool. Hier komt hij in aanraking met keukenhulp Linguini, die wanneer Remy gevangen wordt, hem moet zien te dumpen. Echter komt Linguini er snel achter dat hij niet zonder het kooktalent van de 'kleine chef' kan. Dit leidt tot een onvoorwaardelijke en ongewone vriendschap tussen mens en dier. De 'kleine chef' zal met zijn verfijnde kooktechnieken en zijn passie voor koken de culinaire wereld van Parijs op zijn kop zetten. Maar is dit genoeg om culinair recensent Anton Ego te overtuigen?

In de film spelen veel vrolijke en vermakelijke personages mee. Zo is daar zijn strenge vader, zijn dikke broertje Emiel, de schreeuwende en wantrouwende chef Skinner, kokkin Collete en de geest van Gusteau. Veel personages spreken met een bepaald accent. De film is erg gedeatilleerd vormgegeven middels de verschillende camerastandpunten en tevens komt alles sterk overeen met de realiteit. Dit komt onder andere tot uiting in de Parijse stadsscènes, bij het voedsel en de details met betrekking tot de ratten. Verder bevat de film veel humor in geluid, beeld en dialoog. De film 'Ratatouille' die ruim 110 minuten duurt, blijft tot het einde toe boeiend.

Leeftijdsadvies

De film 'Ratatouille' is geschikt voor kinderen vanaf 7. Vanaf deze leeftijd zullen ze de humor en de verhaallijn begrijpen en zijn ze tevens instaat zich in te leven in de verschillende personages. Zo zullen zij de tweestrijd van Remy, kiezen tussen zijn familie en zijn droom, beter begrijpen. Verder zal met name de aandoenlijke Remy de kijker erg aanspreken.

Bijzonderheden

De film is vele malen genomineerd en heeft vele prijzen gewonnen waaronder een Academy Award voor Animated Feature Film in 2008.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Meer weten...

Boek 7+ JR

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

Meer weten...

Boek 7+ JR

Spaghetti van Menetti

Spaghetti van Menetti

Spaghetti van Menetti

Meer weten...