Productie-detail

Ramona and Beezus

Ramona and Beezus

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Ramona doet er alles aan om haar ouders uit de problemen te helpen door een baan te vinden voor haar vader, maar niet alles gaat zoals gepland.

123 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De dramafilm 'Ramona and Beezus' vertelt het verhaal over de 9 jarige Ramona, die de middelste dochter is van het gezin. Ramona is een eigenwijs, ontdeugend en energiek meisje dat erg veel fantasie heeft. Haar ouders hebben dan ook heel wat met haar te stellen en samen beleven ze talloze avonturen. Ook haar oudere zus, die ze zal van jongs af aan Beezus noemt, speelt daar een grote rol in. Ramona komt echter pas echt voor een uitdaging te staan wanneer haar vader zijn baan kwijt raakt en ze uiteindelijk besluiten te verhuizen. Zal het Ramona lukken om haar ouders te helpen of brengt ze hen alleen maar meer in de problemen?

Ramona is een buitengewoon meisje dat graag de aandacht heeft en voor ieder probleem een oplossing bedenkt. Het verhaal in de film wordt vanuit haar beleving in beeld gebracht en zo zien we als kijker de onschuldige kijk die Ramona op de wereld heeft. Hierdoor worden moeilijke woorden uitgelegd en toegelicht. Verder wordt de humor in beeld gebracht door middel van diverse woordgrapjes, zoals wanneer Ramona klusjes doet om geld te verdienen en ze op de vraag 'Hoe gaan de zaken?' antwoord: 'Ik overweeg met pensioen te gaan.'

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de dramafilm 'Ramona and Beezus' aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen inleven in zowel het dynamische karakter van Ramona als van Beezus. Ramona is een zelfstandig meisje probeert problemen zelf op te lossen, kinderen vanaf 8 jaar zullen zit herkennen omdat ze daar zelf ook de neiging toe hebben.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8-12 JR

Het geheim van de YouTube-ster

Het geheim van de YouTube-ster

Het geheim van de YouTube-ster

Meer weten...

Boek 8+ JR

Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37

Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37

Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37

Meer weten...

App 8+ JR

Loox

Loox