Productie-detail

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
39 waarderingen

Twee pubers stappen in het leven van de andere puber en proberen zoveel mogelijk te doen wat de andere puber doet.

25 min. : Zapp. AL. : Zie link 'volgende aflevering'. Afleveringen zijn terug te kijken via bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

"Puberruil Zapp" is een reality serie waarin twee pubers tussen de 9 en 12 jaar voor twee dagen van gezin ruilen. Zij stappen in het leven van de andere puber en proberen zoveel mogelijk te doen wat de andere puber doet. De levens van beide pubers zijn behoorlijk verschillend van elkaar. Zo ruilt een Rooms-Katholiek meisje met een Moslim meisje of een heel rijke jongen wisselt met een wat armere jongen. De pubers vertellen tussendoor hoe zij zich voelen en wat zij vinden van het leven dat zij tijdelijk hebben overgenomen.

Een aflevering is altijd op dezelfde manier opgebouwd. Beide pubers worden eerst omschreven door de presentator, waarna de pubers om de beurt hun eigen huis en leven kort laten zien. Vervolgens wisselen de pubers van huis, stellen zich daar voor aan de familie en gaan aan de hand van de slaapkamer bekijken waar ze terecht zijn gekomen. Ze ontmoeten de vrienden van de puber en gaan bijvoorbeeld met hen winkelen. De sporten en/of hobby’s van de pubers worden ook van elkaar overgenomen, evenals het eten dat soms totaal anders is. Beide pubers geven elkaar een opdracht die te maken heeft met de interesses van de puber. Zo moet een meisje een Japans diner koken terwijl ze nog nooit heeft gekookt en moet een ander voor archeoloog spelen terwijl hij liever allerlei sporten beoefent.

Er wordt redelijk vlot gepraat in soms zowel korte als lange dialogen. Hierbij worden af en toe moeilijke woorden gebruikt zoals 'archeoloog' en 'kiteboarden', maar deze worden wel uitgelegd. De beelden zijn over het algemeen rustig, wel wordt er vaak gewisseld tussen de werelden van de pubers, dat zorgt voor veel afwisseling. Het blijft duidelijk doordat de presentator tevens als voice-over fungeert en steeds vertelt wat er gebeurt.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. In de serie komen kinderen voor in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, en de daarbij behorende interesses en bezigheden. Jongere kinderen kunnen er wel naar kijken, maar zullen zich minder makkelijk kunnen verplaatsen in de kinderen. Kinderen vanaf 9 jaar identificeren zich daarentegen graag met personen die minstens even oud zijn. Op sociaal-emotioneel vlak kunnen ze wat leren van de levensstijl of cultuur van leeftijdsgenoten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Felix

Felix

Boek 9+ JR

Het Ministerie van Oplossingen

Het Ministerie van Oplossingen

Het Ministerie van Oplossingen

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Annie

Annie