Productie-detail

The Proud Family

The Proud Family

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

De getalenteerde, 14-jarige Penny Proud loopt tegen allerlei vreemde situaties aan in haar dagelijkse leven.

25 min. : Disney XD. AL.

Beschrijving inhoud

Penny is een meisje dat vele talenten bezit. Ze kan goed zingen, doet het goed op school en is een ster in logisch nadenken. Ondanks het feit dat haar vrienden haar soms laten zitten in tijden van gevaar, staat ze altijd voor hen klaar. ‘The Proud Familiy’ draait om het dagelijkse leven van Penny, waarin haar Afro-Amerikaanse familie een grote rol speelt. Vader Oscar zet Penny regelmatig voor schut en heeft altijd mot met oma Suga Mama (zijn moeder). En dan zijn er nog de jongere broer en zus van Penny, een eenjarige tweeling die het huis op stelten zet.

Er komen veel vormen van humor aan bod in ‘The Proud Family’. Penny’s vader Oscar ligt regelmatig overhoop met zijn moeder. Oma Suga Mama maakt vaak scherpe en ironische opmerkingen om haar zoon te pesten. Als Oscar per ongeluk meelwormen heeft gegeten en zegt dat “ze eigenlijk nog niet zo vies waren en zo naar binnen gleden”, antwoordt oma Suga Mama droogjes: “En zo komen ze er ook weer uit...”. Ook humoristische beelden, geluiden en woordgrappen komen veelvuldig aan bod. Er wordt in de serie soms erg vlot gesproken en sommige delen zijn ondertiteld, vanwege een karakter dat alleen maar Spaans spreekt (en zingt).

Leeftijdsadvies

De karakters in deze serie zijn veelal diepgaand. Thema’s als vriendschap, dagelijkse bezigheden en problemen oplossen vormen kernpunten. Klaar staan voor elkaar, respect tonen en de waarheid vertellen zijn tevens onderwerpen die aan bod komen. Het geschiktheidadvies voor deze show is 9 jaar en ouder. Bovenstaande elementen sluiten bij deze leeftijd aan. Bovendien kunnen kinderen van 9 jaar met de ondertiteling meelezen en beginnen zij ironie te begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Meer weten...

Boek 9+ JR

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

RIJK!

RIJK!