Productie-detail

Prinses en de Kikker

Prinses en de Kikker

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Kan een magische kus van de beeldschone prinses Tiana de prins helpen die veranderd is in een kikker?

93 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "Prinses en de Kikker" is gebaseerd op het sprookje van de kikkerkoning en verteld het verhaal over Tiana, een 19-jarig meisje die haar grote droom probeert te verwezenlijken. Ze werkt hard om haar eigen Jazz-restaurant te kunnen opzetten, maar dreigt daardoor uit het oog te verliezen wat echt belangrijk is in het leven. Op een dag ontmoet ze prins Naveen die door een voodoodokter is omgetoverd tot kikker. Ze besluiten elkaar te helpen en Tiana kust hem, maar het tegenovergestelde gebeurt en ook Tiana verander in een kikker. Zijn ze samen sterk genoeg om de gemene plannen van de voodoodokter te dwarsbomen en zal het Tiana lukken om ooit haar eigen restaurant te runnen?

In de film komen diverse liedjes voor die de sfeer, gebeurtenissen en emoties in het verhaal versterken. Het zijn stuk voor stuk erg swingende en vrolijke liedjes die de kijker aan het denken zetten en het verhaal meer betekenis geven. Zo ontdekken de karakters dat wat je wilt niet altijd is wat je daadwerkelijk nodig hebt en dat het in het leven vooral draait om liefde, familie en vriendschap. In de film komen verder regelmatig snelle beelden voor die in combinatie met de duistere gedaantes de film tot een spannend geheel maken. Daarnaast zijn de onhandige acties van de karakters en de situaties waar zij in verzeild raken erg lachwekkend. Bijvoorbeeld wanneer ze de krokodil Louis ontmoeten die in plaats van hen op te eten, trompet begint te spelen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "Prinses en de Kikker" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen de redelijk complexe verhaallijn kunnen volgen en de gebeurtenissen kunnen begrijpen. Ze zullen daarnaast erg moeten lachen om de dwaze avonturen die Tiana en prins Naveen beleven tijdens hun ontdekkingstocht.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Toy Story 2

Toy Story 2

Toy Story 2

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Boskampi's

De Boskampi's

De Boskampi's

Meer weten...