Productie-detail

PopPixie

PopPixie

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

In de fantasiewereld van PopPixie worden eigen talenten ontdekt door goede dingen voor elkaar te doen.

25 min. : Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

"PopPixie" is een animatieserie over de Pixies, elfjes en gnomen in Elfenstad. Pixies hebben ieders hun eigen talent, bijvoorbeeld lekkere cakejes maken, mensen blij maken, liefdesproblemen oplossen, toverdrankjes maken of goed zijn in ballet. Wanneer een Pixie dit talent voor iets goeds gebruikt, om een probleem op te lossen en anderen te helpen, verdient hij of zij een MagicPop. Dit is een soort toverbal uit een boom.

In iedere aflevering komt er een andere Pixie aan bod die zijn of haar talent ontdekt en het voor iets goeds gebruikt. Zo zijn er dus ook ieder keer andere problemen, zoals het bos dat in brand staat, de stad die wordt aangevallen door planten of een toverdrankje dat een verkeerde uitwerking heeft. Zo ontstaan spannende situaties. Ieder probleem wordt opgelost waardoor de afleveringen allemaal goed aflopen. In Elfenstad heeft alles vrolijke, felle kleuren en glinstert er van alles. Naast de elfjes zijn er ook aparte dieren te zien zoals draken of andere fantasiewezens. Deze wezens hebben soms eigenschappen van mensen, zo kunnen ze praten, stofzuigen of snappen wat de elfjes willen.

Af en toe worden er grapjes gemaakt, zo verandert een Pixie per ongeluk in een vis, waarop een ander zegt: "bekijk het zo, je hoeft geen schoenen meer te kopen! Want, heb jij ooit een haring op hoge hakken gezien?" Naast deze grapjes wordt er ook gebruik gemaakt van woordspelingen. De Pixies zitten in een auto en moeten zo snel mogelijk door de file, dit willen ze doen door middel van ‘bokspringen’. Vervolgens zie je een matras onder de auto verschijnen waaruit springveren komen.

Leeftijdsadvies

De serie Popixie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De felle kleuren en glinsteringen trekken ze aan. Tevens is het spannend, maar niet eng. Kinderen van 6 jaar zullen alleen niet doorhebben dat er soms woordgrapjes worden gemaakt, maar dit is niet van belang voor het volgen van het verhaal. Verder zijn 6-jarigen erg bezig met het ontdekken waar ze goed in zijn.

Bijzonderheden

De maker van PopPixie is ook de bedenker van Winx Club.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 6+ JR

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Antz

Antz