Productie-detail

Polleke

Polleke

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De Nederlandse Polleke heeft het er maar druk mee. Een aan drugs verslaafde vader, een drukke moeder en tot overmaat van ramp is ze smoorverliefd op een Marokkaanse jongen.

95 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Polleke is een 11-jarige meisje dat woonachtig is in een multiculturele wijk in een grote stad. Polleke is bevriend met Mimoem, waar ze stiekem ook een beetje verliefd op is. Toch blijkt haar eerste grote liefde voor grote problemen te zorgen. Zo beleeft ze vele ups en downs en wordt zelfs haar omgang met hem verboden. De ouders van Mimoem hebben namelijk al een Marokkaanse bruid voor hem uitgezocht. Ondertussen gaat het niet zo goed met haar vader en haar moeder. Beiden zijn gescheiden en proberen zo goed als het gaat wat van het leven te maken. Zo wordt moeder verliefd op meester Wouter en grijpt vader naar de drugs. Zou het Polleke lukken om haar ouders uit de problemen te halen en komt het goed tussen haar en Mimoem?

"Polleke" is een verfilming van de boeken van Guus Kuijer en doet denken aan het verhaal van Romeo en Julia. Het is namelijk een film over onmogelijke liefde, een multiculturele samenleving, religie, vriendschappen en ontwrichte gezinnen. De film laat verschillende cultuurverschillen tussen Nederland en Marokko zien. Echter wordt de Nederlandse noch de Marokkaanse manier van leven geïdealiseerd. Zo zien we Mimoen in een moskee en zien we een Marokkaanse bruiloft. Tevens klinkt er soms Marokkaanse muziek en wordt er soms Marokkaans gepraat. In de film wordt verder nog even stilgestaan bij de term racisme. De film bevat verder een ongepaste strandscène waarin Wouter deels bloot te zien is en tevens komt de ongepaste zin, 'Hey Frits pedo geworden?', er in voor. De film bevat een rustig spreek- en beeldtempo en Polleke is soms als voice-over te horen. De film is puur realistisch.

Leeftijdsadvies

De film 'Polleke' is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is een zeer realistisch gebracht verhaal, waar zij van houden. Ook kunnen 10-jarigen zich goed inleven in anderen en zullen de strijd van Polleke en Mimoem met hun gevoelens en cultuur dan ook beter begrijpen. Dit omdat ze meer gevoel ontwikkelen voor maatschappelijke groepen in de samenleving. Het rustige beeld- spreektempo en de simpele dialogen zorgen er wel voor dat deze film gemakkelijk te volgen is.

Bijzonderheden

  • Daan Schuurmans vertolkt de rol van vader en Halina Reijn vertolkt de rol van moeder.
  • De film ontving verschillende prijzen waaronder een Gouden Film.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10-12 JR

Hartjes & Bommen

Hartjes & Bommen

Hartjes & Bommen

Meer weten...

Boek 10+ JR

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Meer weten...

Game 10+ JR

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

Meer weten...