Productie-detail

Pokémon

Pokémon

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
44 waarderingen

Ash Ketchum wil Pokémon-meester worden, maar moet daarvoor alle Pokémons vangen. Het begin van een groot avontuur.

30 min. : Disney XD. 6. : Kijk voor uitzendtijden in de TV Gids van Disney XD.

Beschrijving inhoud

“Pokémon” begint met het verhaal wanneer Ash Ketchum Pokémon-meester wil worden. Pokémons zijn wezens met speciale krachten. Elke Pokémon heeft zijn eigen specialiteit. Om Pokémon-meester te worden is het nodig dat hij alle Pokémons vangt (in het begin zijn het er 151, later zijn er nog veel meer bij gekomen). Om te beginnen krijgt hij van Professor Oak zijn allereerste Pokémon, Pikachu. In het begin klikt het niet tussen de twee, Pikachu is opstandig en wil niet luisteren. Na verloop van tijd worden ze beste vrienden en kunnen ze iedereen aan. Belangrijke personen in het begin zijn de twee vrienden van Ash, Mitsy en Brock. Tijdens elke aflevering worden "gevechten" uitgevoerd, soms onderweg, maar meestal in een 'gym'. Humor wordt in beeld gebracht door Jesse, James en Meowth, de slechteriken die Ash elke keer proberen te dwarsbomen en Pikachu proberen te stelen, dit gaat vaak mis. Hiermee kan Ash medailles verzamelen. De serie draait naast de gevechten om vriendschap en doorzettingsvermogen.

De afleveringen zijn een doorlopend verhaal en wordt elke keer met een goed resultaat afgesloten. Het eindigt met een korte tekst van een voice-over die het verhaal afsluit. Tijdens de gevechten zijn er regelmatig snelle beelden, afgewisseld met stilstaande beelden om de acties te benadrukken. De gevechten zijn strategisch en bevatten geweld er gaat echter . Moeilijke woorden komen voor, maar hebben veel te maken met de gevechten, eigenschappen en namen van de verschillende pokémons. De aflevering wordt onderbroken door een pokémon-rap, hier leer je de namen van de verschillende pokémons of een quizvraag, met een schaduw van een pokémon en de vraag "Wie is deze pokémon?".

Leeftijdsadvies

Pokémon is een serie die geschikt is vanaf kinderen vanaf 6 jaar. De serie bevat geweld en het is belangrijk dat kinderen dit onderscheid weten te maken, vanaf deze leeftijd kunnen ze dit redelijk. Helden zijn nog steeds erg belangrijk voor ze, daar draait dit programma om met Ash als centrale persoon.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

The Incredibles

The Incredibles

The Incredibles

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Phantom Boy

Phantom Boy

Phantom Boy

Meer weten...