Productie-detail

Poesjes

Poesjes

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Een serie over een poezenfamilie met echte poezen in de hoofdrol!

12 min. 2015-09-06 09:00:00. VPRO. AL. :00u op NPO Zapp..

Kenmerken

  • TV-serie 
  • 12 afleveringen van 12 minuten 
  • Amusement 
  • Korte zinnen, moeilijke woorden 
  • Gezinsleven 

Beschrijving inhoud

Poesjes gaat over een poezenfamilie, bestaande uit moeder Mimi en kinderen Django, Kaat, Lotje en Patrick. Samen met oom Boudewijn en zijn butler Ed de schildpad wonen ze in een poppenhuis aan de Kattenlaan 9. Vader Poes is muizen vangen in Afrika. Omdat moeder vaak aan het werk is past oom Boudewijn regelmatig op de kittens.

In 12 afleveringen van 12 minuten krijg je een kijkje in het leven van de poezen: je ziet wat ze dagelijks doen en wat ze allemaal meemaken. Zo komt oom Ed bijvoorbeeld oppassen en krijgen ze post van hun vader uit Afrika. De hoofdrollen worden gespeeld door echte poezen die in de serie veel weg hebben van mensen. Ze praten met elkaar, hebben een dagelijks ritme (moeder gaat naar het werk, ze ontbijten samen, kijken samen naar de televisie) en hebben te kampen met herkenbare problemen, zoals bijvoorbeeld het missen van hun vader die in Afrika verblijft en hun moeder wanneer zij aan het werk is.

Leeftijdsadvies

Poesjes is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij zullen de gezinssituatie (spelen met broertjes en zusjes), het dagelijkse ritme (ontbijten, samen televisie kijken, bedtijd) en de emoties van de poezen (papa en mama missen) herkennen. Ondanks dat het verhaal hier en daar moeilijke woorden bevat is het makkelijk te volgen. De poezen vertellen duidelijk wat er aan de hand is en ook de verteller laat tussendoor regelmatig weten wat er gebeurt in het poezenhuis. Omdat ouders de moeilijke woorden wel begrijpen is de serie ook voor hen leuk.

Mening recensent 

Wat een leuke serie met een hoog knuffelgehalte! De poesjes zijn erg schattig en leuk om naar te kijken. De grapjes die zijn bestemd voor volwassenen doen het ook erg goed. Een heerlijke serie om op zondagochtend mee wakker te worden!

 


ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Super Uil: Meester in vermomming

Super Uil: Meester in vermomming

Super Uil: Meester in vermomming

Meer weten...

App 3-6 JR

Dora and Friends

Dora and Friends

Dora and Friends

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

Meer weten...