Productie-detail

Pocahontas

Pocahontas

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
43 waarderingen

Lukt het Pocahontas om twee volken vrede te laten sluiten?

81 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Pocahontas is een animatiefilm waarin twee totaal verschillende werelden elkaar ontmoeten. Lang geleden rond 1607 vertrok er in London een jacht dat op zoek ging naar een nieuwe wereld. Het werd bevaren door de dappere kapitein John Smidt onderleiding van gouveneur Radcliffe. Aan de andere kant van de wereld, ver daar vandaan woont Pocahontas. De knappe dochter van het stamhoofd van een indianenstam. Pocahontas lijkt erg op haar moeder, ze is erg eigenwijs en gaat waar de wind haar heen voert. Ze krijgt een droom waarin haar wordt verteld dat er iets opwindends gaat gebeuren. Deze droom komt uit wanneer er een schip aanlegt. Ze ontmoet een blanke man, John Smidt en worden allebei op slag verliefd. Wanneer hij gevangen wordt genomen door haar familie, lijkt ze de verkeerde weg gevolgd te hebben. Ze besluit er alles aan te doen om te voorkomen dat ze hem zullen doden. Lukt het haar om de twee volken vrede te laten sluiten?

Het verhaal speelt zich af in het heden en wordt in een chronologische volgorde verteld. Er vinden geen verwijzingen naar het verleden of naar de toekomst plaats. De hoofdpersoon is Pocahontas. Zij wordt beschermt door haar vader en de andere krijgers. Een wijze wilg die kan praten geeft haar wijze raad, wanneer ze die nodig heeft. Het taalgebruik is relatief simpel, er worden geen moeilijke woorden gebruikt en het verhaal wordt ondersteund door de beelden.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit 'Pocahontas' aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Dit omdat het verhaal in het Nederlands word verteld. Ook de liedjes die veelvuldig in het verhaal voorkomen en het verhaal ondersteunen zijn in het Nederlands gezongen. Sommige beelden bevatten echter geweld, zoals de scènes waarin er door de krijgers en de soldaten wordt gevochten. Het thema, de botsing tussen de indianen en blanken is nog wel moeilijk voor deze leeftijd, oudere kinderen zullen dus ook nog voldoende uitdaging vinden in deze film.

Bijzonderheden

De film is gebaseerd op het leven van Powhatan-indiaan Pocahontas.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

Meer weten...

App 6+ JR

Montessori Math City

Montessori Math City

Montessori Math City

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Meer weten...