Productie-detail

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
93 waarderingen

Pluk gaat wonen in de Petteflet. Al gauw raakt hij bevriend met iedereen in de Petteflet. Als het park bij de Petteflet gesloopt dreigt te worden komen Pluk en zijn vriendjes in actie.

91 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Pluk is een aardig jongetje die iedereen graag helpt. Hij is op zoek naar een huisje, maar wordt overal weggestuurd tot hij de duif Dollie tegen het lijf loopt. Dollie laat hem het torenkamertje bovenaan de Petteflet laat zien. Daar besluit hij te gaan wonen. Al gauw raakt hij bevriend met bijna iedereen in de Petteflet en komt hij veel het park vlakbij. Alleen mevrouw Helderder vindt hem maar een vies jongetje, wat erg vervelend is omdat Pluk langzaam verliefd wordt op haar dochter, Aagje. Pluk is erg slim en weet voor elk probleem een oplossing te verzinnen. Wanneer het park gesloopt dreigt te worden zet hij dan ook alle zeilen bij om dit tegen te gaan en z'n vriendjes in het park te redden.

Pluk van de Petteflet is een rustige film met vrolijke kleuren. Elk personage is makkelijk te herkennen aan simpele karaktertrekken en duidelijke kleren. Alle dieren in de film zijn poppen. Ondanks de bijrollen blijft het overzicht hierdoor bewaard. Hoewel het begin van de film een aantal los samenhangende momenten bevat, is het verhaal makkelijk te volgen wanneer Pluk in het torenkamertje komt te wonen. Ook zijn er liedjes die het verhaal toegankelijk maken. Er zijn een paar momenten die voor de allerkleinste kijkers een beetje spannend kunnen zijn, maar die zijn van korte duur en worden snel ontkracht doordat ze worden opgevolgd door een vrolijk moment.

Leeftijdsadvies

Pluk van de Petteflet is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, dankzij de makkelijk te begrijpen situaties en personages. Er zitten ook leerzame momenten in, omdat er nadruk wordt gelegd op de waarde van de natuur en bedreigde diersoorten.

Bekijk de film

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Lady en de Vagebond

Lady en de Vagebond

Lady en de Vagebond

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Meer weten...