Productie-detail

Plop en de Pinguïn

Plop en de Pinguïn

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Kabouter Plop en zijn vrienden besluiten alles op alles te zetten om de pinguïns op de Zuidpool te redden, maar zal het hen lukken?

73 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De dramafilm "Plop en de Pinguïn" vertelt het verhaal over Plop en zijn vrienden die op een dag een vreemd dier aantreffen in het kabouterbos. Dit dier blijkt Pinki de pinguïn te zijn en is door 2 boeven ontvoerd op de Zuidpool. Louise Appelmoes, eigenaresse van het Restaurant ‘De gouden pollepel’, hoopt namelijk bekend te worden door exclusieve pinguïnsoep te maken. De poolkabouter Snorre wil er alles aan doen om te voorkomen dat zijn vriendjes van de Zuidpool het slachtoffer worden van deze plannen. Plop, Klus, Kwebbel en Lui zijn vastberaden om Snorre en Pinki te helpen en samen gaan ze op weg naar de Zuidpool. Zal het de vrienden lukken om de pinguïns te redden?

Kabouter Plop en zijn vrienden beleven ook in deze film weer een spannend avontuur, dat zeker niet zonder risico’s is. De dappere kabouters zetten samen hun beste beentje voor om de pinguïns te redden. De activiteiten die in de film naar voren komen zijn erg herkenbaar voor jonge kinderen, zoals bijvoorbeeld het sneeuwballen gevecht. Ook de grapjes zijn van laag niveau, zo hebben de dieren geen idee wat voor dier een pinguïn is en zijn ze er zeker van dat het dier dat ze aantreffen een olifant moet zijn, of zoals Lui het noemt: een ofilant. Het taalgebruik is eenvoudig en bevat veel herhaling, daarnaast bestaan de dialogen uit weinig tekst en is het spreektempo rustig.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de dramafilm ‘Plop en de Pinguïn’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Kinderen zullen vanaf deze leeftijd de eenvoudige verhaallijn goed kunnen volgen. Ook zullen ze houvast hebben aan de typerende karakters van de figuren Plop, Klus, Lui en Kwebbel.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-10 JR

Langs de lange lindelaan

Langs de lange lindelaan

Langs de lange lindelaan

Meer weten...

Boek 4+ JR

Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera, ik ga naar groep 1

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...