Productie-detail

Plonsters

Plonsters

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
101 waarderingen

Plummy, Plif en Plops zijn van klei en veranderen constant: naar bijvoorbeeld een auto of een bal.

3 min. : Pebble TV. : Kijk voor uitzendtijden in de TV Gids van Pebble TV.

Beschrijving inhoud

“Plonsters” is een klei-animatie serie over Plummy, Plif en Plops, drie vriendelijke wezens, ook wel Plonsters genoemd. De Plonsters zijn van klei en dus erg flexibel, ze kunnen zich razendsnel veranderen in allerlei objecten, zoals een auto of een boom. Ook kunnen ze snel een bal klei tevoorschijn toveren en dit omvormen tot bijvoorbeeld een stoel, bank of zelfs een heel huis. De afleveringen gaan over alledaagse dingen, zoals slapen, een huis bouwen en in de tuin werken. Plummy is de verstandigste van de drie en meestal komt het er op neer dat de 3 Plonsters eerst met elkaar kibbelen maar elkaar toch moeten helpen om iets te bereiken, bijvoorbeeld een huis te bouwen.

De vormgeving van Plonsters is simpel en kleurrijk. Er zijn weinig details in het landschap en ook de Plonsters zelf zijn simpele figuurtjes, in de vorm van een regendruppel. De een is oranje, de ander groen en de derde blauw, hierdoor zijn ze toch goed uit elkaar te houden. Als de Plonsters een bal klei omvormen tot een object klinkt er een leuk geluidje, dit benadrukt de actie en maakt het grappig. Ook gebeuren er veel grappige dingen, zoals een Plonster die valt of een ander aan het schrikken maakt. De afleveringen duren maar 3 minuten en zijn dus erg kort.

Leeftijdsadvies

Plonsters is een simpele animatie, die al te volgen is voor kinderen vanaf 2 jaar. De afleveringen duren 3 minuten, er is een duidelijk begin en eind, aan het einde zwaaien de Plonsters zodat kinderen weten dat het afgelopen is. De taal is fictief en het verhaal is dus te snappen door alleen naar de animaties te kijken. De thema’s zijn alledaags zoals huis en tuin en ook dit past bij de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. Oudere kinderen zullen nieuwsgierig zijn naar de vormen die ontstaan.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Jokie

Jokie

App 2+ JR

The Moogies

The Moogies

The Moogies

Meer weten...

App 2+ JR

nijntje op school

nijntje op school

nijntje op school

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren