Productie-detail

Platvoet en zijn vriendjes

Platvoet en zijn vriendjes

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
107 waarderingen

Platvoet gaat samen met vier andere jonge dinosaurussen op zoek naar de Groene Vallei, maar het wordt een spannende tocht.

65 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Dinosaurus Platvoet wordt geboren tijdens een barre tocht op zoek naar voedsel en de Groene Vallei. Hij is samen met zijn moeder, opa en oma. Tijdens een aardbeving splijt het land doormidden. Platvoet wordt gescheiden van zijn grootouders en zijn moeder overlijdt. Samen met vier andere jonge dinosaurussen gaat Platvoet op zoek naar de Groene Vallei. Onderweg zijn er allerlei hindernissen en probeert de grote enge dinosaurus Ruigtand hen steeds aan te vallen.

"Platvoet en zijn vriendjes" is een verhaal over dapperheid, doorzettingsvermogen en vriendschap. Soms is de film eng, bijvoorbeeld door een groep grote dinosaurussen die achter de vijf kleintjes aangaat. Het verhaal wordt verteld door een vertelstem en begeleid door klassieke muziek.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar door de focus op andere landen en culturen en de behandeling van een thema als leven en dood. De diepere vorm van vriendschap, waarbij Platvoet en Cera ruzie hebben, maar toch vrienden blijven, snappen kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Voor kinderen jonger dan 7 bevat de film soms (te) spannende stukjes.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

Meer weten...

Boek 7+ JR

Simsalaslim

Simsalaslim

Simsalaslim

Meer weten...

App 7+ JR

Where's My Water

Where's My Water

Where's My Water

Meer weten...