Productie-detail

Planes

Planes

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Sproeivliegtuig Dusty wil meedoen aan een vliegrace rond de wereld. Hij is hier alleen niet voor gebouwd en heeft ook nog eens hoogtevrees. Zal het hem lukken?

90 min. AL. : vanaf 9 oktober in de bioscoop.

Beschrijving inhoud

Dusty is een klein sproeivliegtuigje dat hele dagen over gewassen vliegt. Zijn grote droom is om mee te doen aan een vliegrace rond de wereld. Hij schakelt hiervoor de hulp in van gevechtsvliegtuig Skipper. Na veel trainen weet Dusty zich te plaatsen voor de race. Zijn grootste probleem is zijn hoogtevrees, waardoor hij alleen laag durft te vliegen. Om de eindstreep te halen zal hij deze angst moeten overwinnen. Daarnaast zijn ook zijn tegenstanders niet zo aardig als ze op het eerste gezicht leken. Ze proberen hem dan ook in alles tegen te werken. Zal het Dusty lukken om de eindstreep te halen?

'Planes' bevat veel vlotte beelden die elkaar snel opvolgen. Dit zorgt ervoor dat er snelheid komt in de film, maar het kan soms iets te snel gaan voor jonge kinderen. De film speelt zich af in de wereld van Cars. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij kinderen die deze film hebben gezien. Er worden een aantal vliegtermen gebruikt in de film, maar deze vormen geen belemmering om de film te kunnen begrijpen. Doordat er allerlei landen meedoen aan de race rond de wereld, zie je veel vliegtuigen met een andere cultuur. Zo zijn er bijvoorbeeld vliegtuigen uit: India, Mexico en Frankrijk. Er zit humor in de film die makkelijk te begrijpen is voor kinderen. Vooral het Mexicaanse vliegtuig 'El Chupacabra' zal voor een aantal lachmomenten zorgen. Hij probeert het hart te veroveren van het Franse vliegtuig Rochelle, maar zij lijkt niet gevoelig voor zijn versierpogingen. De film is gemaakt in 3D en Nederlands nagesynchroniseerd.

Leeftijdsadvies

De film 'Planes' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen zich inleven in de gevoelens van Dusty en zullen herkennen wanneer hij verdrietig of blij is. De humor die in de film voorkomt past goed bij de ontwikkeling op dit gebied van een 6-jarige. Ook kinderen van vijf jaar zullen de film leuk vinden, maar voor hen is de film net te lang om helemaal te bekijken. Vanaf zes jaar hebben kinderen genoeg concentratie om de hele film af te kijken. Ook de verschillende culturen die in de film voorkomen zullen hen aanspreken. Kinderen leren door deze film om door te zetten en angsten te overwinnen, net als Dusty.

Jullie mening

Meer van Planes

TV & Film 5+ JR

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

Meer weten...

Game 8+ JR

Planes

Planes

Planes

Meer weten...

Ook leuk

Game 6+ JR

WALL-E

WALL-E

WALL-E

Meer weten...

Boek 6+ JR

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Pippi Langkous - Alle verhalen en de leukste liedjes

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Casper's Griezelschool

Casper's Griezelschool

Casper's Griezelschool

Meer weten...