Productie-detail

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

TV & Film VANAF 5 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
2 waarderingen

Wanneer anderen wegvliegen, stijgt een echte held op.

83 min. Disney . AL.

 

Kenmerken 

 • Animatiefilm Disney 
 • Planes 
 • Vliegtuigen, auto's en helikopters
 • Avontuur 
 • Held 
 • Titelsong: I Still Fly 

Recensie 

De animatiefilm Planes 2: Redden & Blussen is een vervolg op de film PlanesWanneer het wereldberoemde racevliegtuig Dusty erachter komt dat zijn motor beschadigd is en hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen racen, wil hij zijn leven anders gaan aanpakken. Hij vertrekt naar het Piston Peak National Park. Daar wordt hij de nieuwe stagiair bij een gedreven groep van de allerbeste blusvliegtuigen. Zij doen er dagelijks alles aan om bosbranden te doven en het Nationale Park te beschermen. Dusty leert gaandeweg wat er voor nodig om een echte held te worden. Zal hij zich kunnen bewijzen als blusvliegtuig? 

Planes 2: Redden & Blussen van Disney is te zien in 3D en 2D. De animatiefilm bevat mooie animatiebeelden. De vliegtuigen vliegen vaak hoog boven de bossen en dit geeft mooie beelden. In de film staan verschillende thema's en gevoelens centraal. Zo gaat de film over het krijgen van een tweede kans. Vriendschap en doorzettingsvermogen zijn belangrijk. De film draait om het hoofdkarakter Dusty. Hij komt in een nieuwe onbekende omgeving terecht, maakt nieuwe vrienden en beleeft een avontuur. Ook zijn er veel bijrollen met grappige namen, zoals Dynamite, Windlifter, Blade Ranger en Dipper. Zij zijn allemaal voortuigen met menselijke trekjes. De karakters praten duidelijk en langzaam. In de film komen af en toe Engelse termen voor. Zoals benamingen voor onderdelen van vliegtuigen. Ook worden daar grapjes over gemaakt, zoals 'Hij is een VIP: very important plane'. Er komen af en toe Nederlandse liedjes voor. De titelsong is in het Engels.  

Leeftijdsadvies

Planes 2: Redden & Blussen is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen van 5 jaar gaan het verschil zien in een hoofdpersonen en bijrollen. Zij houden van animatie programma's en geven een voorkeur aan avontuur en 'gevaar'. Voor 5 jaar en ouder zijn helden belangrijk. Vanaf 6 jaar zullen de kinderen ook de dubbele woordgrapjes begrijpen die in deze film voorkomen. Planes 2 zit vol humor. Dit zullen kinderen vanaf 5 jaar maar ook ouders waarderen.  

Jullie mening

Meer van Planes

TV & Film 6+ JR

Planes

Planes

Planes

Meer weten...

Game 8+ JR

Planes

Planes

Planes

Meer weten...

Ook leuk

Boek 5+ JR

Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie

Meer weten...

Boek 5+ JR

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Tijl Uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel

Meer weten...