Productie-detail

Pinocchio (Pinokkio)

Pinocchio (Pinokkio)

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Pinokkio wil dolgraag een echte jongen worden, maar dan moet hij eerst laten zien dat hij dapper, eerlijk en betrouwbaar kan zijn, zal dat hem lukken?

84 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "Pinokkio" vertelt het verhaal over een speelgoedmaker genaamd Gepetto die op een avond wenst, dat de houten marionet die hij heeft gemaakt een echte jongen wordt. Zijn wens wordt deels vervuld en Pinokkio komt tot leven. Hij moet het verdienen om een echte jongen te worden door dapper, eerlijk en betrouwbaar te zijn. Japie, een wijze krekel, is zijn geweten en helpt hem om op het rechte pad te blijven. Dit is echter niet eenvoudig, omdat twee oplichters Pinokkio door mooie praatjes steeds laten geloven dat hij verkeerd bezig is. Pinokkio is erg naïef, gelooft hen en komt in de problemen, zal het hem lukken om uiteindelijk toch een echte jongen te worden?

De film begint van uit het perspectief van de krekel Japie. Hij deelt zijn gedachten en gevoelens met de kijker en vanuit zijn beleving maak je kennis met de karakters Gepetto en Pinokkio. Muziek speelt een belangrijke rol in de film, dit is onder andere terug te zien in de diverse liedjes die worden gezongen. Daarnaast zorg de sfeer muziek voor een extra ondersteuning van de verhaallijn en krijgen de gebeurtenissen en gekke acties van de karakters meer nadruk door de toevoeging van effect geluiden. In de film komen een aantal moeilijke woorden voor zoals marionet en geweten, maar deze worden door de krekel Japie uitgelegd en toegelicht.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "Pinokkio" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Dit in verband met de spannende scènes die in de film voorkomen, zoals wanneer Pinokkio gevangen wordt genomen door de slechterik Stromboli en deze dreigt kachelhout van hem te maken. Verder is de film een fantasievolle beleving, waar kinderen vanaf deze leeftijd vol verwondering en met veel plezier naar zullen kijken.

Bijzonderheden

Pinokkio is de tweede Disney-film die is uitgebracht.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Cats & Dogs (Als Kat en Hond)

Cats & Dogs (Als Kat en Hond)

Cats & Dogs (Als Kat en Hond)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Cats & Dogs - De Wraak van Kitty Galore

Cats & Dogs - De Wraak van Kitty Galore

Cats & Dogs - De Wraak van Kitty Galore

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...