Productie-detail

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De twee katten Pim en Pom zijn beste vrienden. Als ze op pad gaan met hun twee nichtjes raken ze verdwaald. Vinden Pim en Pom de weg terug naar huis?

70 min. A-film. AL. Vanaf 9 april in de bioscopen.

Beschrijving inhoud

De twee katten Pim en Pom zijn beste vrienden. Samen wonen ze bij hun baasje ‘ de Vrouw’. Op een dag komen de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek. Ze nemen Pim en Pom mee voor een picknick in het park. De nichtjes zijn dol op de katten en besluiten om ze te houden. Pim en Pom horen het plan van hun nichtjes en slaan op de vlucht. Dan staan ze voor een volgend probleem: ze zijn verdwaald. Als ze op straat proberen te overleven ontmoeten ze de straatkattenbende. De straatkatten stellen hun vriendschap op de proef. Lukt het Pim en Pom om de vrouw terug te vinden en vrienden te blijven?

De film is gemaakt van originele illustraties van Fiep Westendorp (Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet). Schrijfster Mies Bouhuys bedacht de katten Pim en Pom, die allerlei avonturen beleven. De tekeningen zijn geanimeerd in 2D en de typische stijl van Fiep Westendorp is bewaard gebleven. De animaties zijn eenvoudig, zonder al te veel details. De toevoeging van muziek maakt het een avontuurlijke familiefilm. De dialogen tussen de karakters zijn simpel. Wanneer de film wat ‘eng’ dreigt te worden, als de katten in het bos moeten slapen, wordt dit meteen afgezwakt door vriendelijke bosbewoners. De katten laten emoties zien, waardoor kinderen met ze mee kunnen leven. De film heeft een ‘happy end’. 

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op deze leeftijd staan kinderen open voor fantasieverhalen en weten ze emoties te onderscheiden. Deze film sluit daar precies op aan. Het verhaal van Pim en Pom wordt langzaam verteld en speelt zich af op een paar locaties. Ouders kunnen deze film waarschijnlijk ook waarderen, omdat de typische stijl van de figuren soms heel grappig aandoet.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-6 JR

Moppereend

Moppereend

Moppereend

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst

Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst

Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst

Meer weten...