Productie-detail

Pietje Bell

Pietje Bell

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
53 waarderingen

Pietje haalt altijd kattenkwaad uit maar nu wordt hij beschuldigd van dingen die hij zeker niet gedaan heeft, hoe kan hij zijn onschuld bewijzen?

108 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Pietje Bell is een echte bengel die continue zichzelf in de nesten werkt. Volwassenen vrezen hem, maar de kinderen vinden hem geweldig. Pietje wordt beroemd dankzij de lokale krant die, omdat ze geldproblemen hebben, besluiten om Pietjes kattenkwaad op de voorpagina te zetten. Dit gaat mis wanneer Pietje de schuld krijgt van dingen die hij nooit heeft gedaan. Zelfs zijn beste vriend Sproet keert zich tegen hem. Hij duikt onder en richt samen met zijn overblijvende vrienden een club op: "De Zwarte Hand."

Het verhaal is vaak spannend en wordt op het eind misschien wel een beetje eng, omdat het lijkt dat één van de kinderen (Sproet) wordt neergeschoten. Het verhaal speelt zich af tijdens de grote recessie, maar wat dat betekent wordt nooit uitgelegd. De personages lijden onder deze omstandigheden, vooral Sproet. In een losse verhaallijn zien we Sproet en zijn familie worstelen met de geldproblemen.

Leeftijdsadvies

Er zitten in “Pietje Bell” woordgrapjes die kinderen op deze leeftijd goed kunnen begrijpen. Zo zegt hij bijvoorbeeld tegen zijn tante: “Bent u van ijzer? Want papa zegt dat u een oude tang bent.” “Pietje Bell” is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het beeldtempo en het tempo van de dialogen liggen vrij hoog en is voor jongere kinderen moeilijker te begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Meer weten...

App 7+ JR

GoTopo

GoTopo

GoTopo

Meer weten...

Game 7+ JR

Iglo spel

Iglo spel

Iglo spel

Meer weten...