Productie-detail

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
49 waarderingen

Phineas en Ferb komen samen met Perry het vogelbekdier in de tweede dimensie terecht.

77 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie" is gebaseerd op de televisieserie ‘Phineas & Ferb'. In de film ontwerpt de slechte Dr. Dovenschmirts een inator die een poort maakt naar een andere dimensie. Als Phineas en Ferb per ongeluk samen met Perry het vogelbekdier (hun huisdier die eigenlijk geheim agent is) in de tweede dimensie terechtkomen, komen ze erachter dat deze dimensie wordt geleid door een andere Dr. Dovenschmirts. Deze tweede dokter Dovenschmirts is nog veel slechter dan de Dovenschmirts van hun eigen dimensie en gebruikt robots om de wereld te beheersen. Samen met agent P en Candace vormen Phineas en Ferb een team om de slechte dokter te stoppen, voor hij ook de macht in hun thuisdimensie kan grijpen.

In de film komen veel vormen van humor voor. De slechte Dr. Dovenschmirts draagt een ooglapje, waarbij het litteken over het lapje zelf getekend is, in plaats van dat het er onderdoor loopt. Hij uit veel spreekwoorden in de film, maar weet er geen enkele juist te gebruiken of te formuleren. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van woordgrapjes en ironie. Als de robots in een bioscoop door het scherm heen vliegen zegt de vader van Phineas en Ferb: ‘Zo, dat 3D is echt geweldig!'. In de film wordt vaak vlot gesproken en ook de beelden zijn uptempo. Er komen actiescènes in de film voor die worden begeleid door bijpassende muziek. Tevens bevat de film vele liedjes.

Leeftijdsadvies

De film bevat diepgaande karakters. Perry het vogelbekdier wil Dr. Dovenschmirts tegenhouden, maar als hij ziet dat zijn eigenaren Phineas en Ferb aanwezig zijn heeft hij geen keus en moet hij zich als vogelbekdier gedragen. Ook emoties spelen een belangrijke rol in de film. Als Phineas en Ferb er achterkomen dat Perry geheim agent is voelen ze zich verraden, omdat hij nooit iets heeft gezegd. Toch gaan ze niet naar huis zonder hem en komen ze terug om hem te redden. "Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie" is het meest geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd kan een kind de karakters, situatie, probleem en oplossing benoemen. Ook de sprongen in tijd, werking van de dimensies en de karakters met dubbele agenda zullen ze begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Simsalaslim

Simsalaslim

Simsalaslim

Meer weten...

App 7+ JR

Gold Miner

Gold Miner

Gold Miner

Meer weten...

Boek 7+ JR

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Meer weten...