Productie-detail

Penvriendin

Penvriendin

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

Johan komt erachter dat het meisje op de pen echt leeft en echt kan communiceren.

10 min. : Korte film. AL. : Deze korte film is beschikbaar via bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

De speelfilm ‘Penvriendin’ volgt het verhaal van hoofdpersoon Johan, die een heel bijzondere pen in handen krijgt. Op de pen staat een meisje afgebeeld, die naakt wordt als er met de pen geschud wordt. Tot zijn schrik komt Johan er echter achter dat het meisje leeft en met hem communiceren kan. Dit doet ze door met haar lippenstift op de binnenkant van de pen te schrijven en door non-verbale communicatie te gebruiken. Johan merkt dat hij gevoelens krijgt voor zijn kleine ‘penvriendin’ en ook Dolores, want zo heet ze, begint Johan steeds leuker te vinden. Daar komt nog bij dat Dolores Johan prima helpen kan met zijn huiswerk en tentamens.

Doordat Dolores in de pen leeft, kan zij Johan wel horen maar niet terug praten. Er wordt dus veel gecommuniceerd zonder woorden te gebruiken en Johan spreekt erg langzaam en duidelijk, zodat Dolores hem begrijpen kan. In de film worden een aantal moeilijke woorden gebruikt die niet worden uitgelegd (‘simlock vrij maken’ bijvoorbeeld). Ook wordt er een enkele keer gevloekt en wordt er een scheldwoord gebruikt. Het thema jaloezie heeft met deze momenten te maken. Tijdens de film komen er meer gevoelens en emoties aan bod.

Leeftijdadvies

De film ‘Penvriendin’ sluit aan bij kinderen met een leeftijd van 10 jaar. Het hele concept van een meisje dat in de pen leeft heeft iets mysterieus, wat aansluit bij kinderen van deze leeftijd. Ook identificeren deze kinderen zich vooral met karakters van hun eigen geslacht die ouder zijn.

Jullie mening

Ook leuk

App 10+ JR

Move a Lot

Move a Lot

Move a Lot

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Meer weten...