Productie-detail

Penny's Shadow

Penny's Shadow

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
178 waarderingen

Lisa ontmoet de wilde zwarte hengst Shadow op vakantie op Ameland, wat is er toch met hem gebeurd?

109 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Lisa van 17 jaar gaat in de zomervakantie naar Ameland met haar moeder en zusje Tess. Haar ouders zijn gescheiden. Direct bij aankomst op het eiland ontmoet ze de zwarte hengst Shadow, een bijzonder paard met een geschiedenis. Shadow staat op de kampeerboerderij van de 18-jarige Kai en zijn vader. Aangekomen blijkt Shadow onhandelbaar en niemand mag bij hem komen, maar Lisa voelt dat de hengst een trauma heeft en wil hem helpen. Dit mag niet, maar gaat ze toch stiekem doen. Lisa heeft een bijzondere band met paarden, zal het haar lukken om het paard te helpen?

In de film komen veel karakters voor. Er zijn veel jongeren op de kampeerboerderij die met elkaar omgaan. Het klikt niet goed tussen Lisa en Kai en dit zorgt voor spanningen tussen de twee. Je krijgt gaandeweg de film beter in de gaten waarom Kai is zoals hij is. De film speelt zich af op Ameland en je ziet veel van het eiland, het strand en de duinen. In de film komt veel muziek voor waaronder ook Nederlandstalige liederen. Ook zijn er flashbacks naar de dood van de moeder van Kai. Er zijn veel scènes met paarden. De kleine pony Rakker van Tess zorgt voor humor in de film, net als de best wel dikke Klaas.

Leeftijdsadvies

De film “Penny’s Shadow” is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het is een realistisch verhaal en de karakters zijn diepgaand, je moet echt in de huid van de karakters kruipen om ze te begrijpen. Kinderen vanaf deze leeftijd zien dat graag en kunnen dat ook. De karakters in de serie zijn bijna allemaal tieners, hier kijken ze tegenop.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Felix

Felix