Productie-detail

Pelle en de dierenrovers

Pelle en de dierenrovers

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Pelle moet in opdracht van de prinses het arendsnest, met daarin een ei beschermen. Dan ontdekt hij twee dierenrovers die de arend stelen.

72 min. AL.

Beschrijving inhoud

Pelle is een politiewagentje en heeft de opdracht gekregen om de grootste attractie van het natuurpark te bewaken. Namelijk: het arendsnest met daarin een broedende arend. Als twee rovers de arend stelen, moet Pelle alles op alles zetten om het ei veilig te houden. Na een tijdje komt er een lief maar eigenwijs kuikentje uit het ei, dat denkt dat Pelle zijn moeder is. Hoe leuk Pelle het ook vindt, hij zal toch op zoek moeten naar de echte moeder. Daarom schakelt hij de hulp in van politieman Richard, die verliefd blijkt te zijn op één van de rovers.

‘Pelle en de dierenrovers’ heeft een duidelijke verhaallijn. Ook de karakters zijn makkelijk te onderscheiden in goed en slecht. Pelle is een politiewagentje met menselijke karakters. Zo heeft hij koplampen die op ogen lijken en kan hij praten. Dit is iets wat jonge kinderen erg aanspreekt. Ook de overige dieren hebben menselijke karakters. Ook zij kunnen praten. In de film komen een aantal momenten voor waarin simpele humor is gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer de kroonprinses een aantal keer de verkeerde speech voorleest. Of het kuikentje dat het liefst knakworstjes eet. De film bevat snelle beelden, bijvoorbeeld bij achtervolgingen. Ook komen er een aantal moeilijke woorden voor die niet uitgelegd worden zoals: ‘gearriveerd’, ‘vastberaden’ en ‘geraffineerde’. De stemmen zijn afwisselend ingesproken in het Nederlands/Vlaams.

Leeftijdsadvies

‘Pelle en de dierenrovers’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het menselijke karakter van politiewagentje Pelle spreekt hen erg aan. Daarnaast is de vormgeving erg kleurrijk. Wel zijn sommige beelden nog wat eng voor vierjarigen. Bijvoorbeeld wanneer de rovers alle dieren meenemen en opsluiten in kleine hokjes of de achtervolgingen. De film heeft een goed einde waarin alle karakters ‘hun verdiende loon’ krijgen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Meer weten...

Website 4+ JR

Miniclub

Miniclub

Miniclub

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Prinses Lillifee

Prinses Lillifee

Prinses Lillifee

Meer weten...