Productie-detail

Over the Hedge

Over the Hedge

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

GJ de wasbeer moet binnen een week een hele kar vol eten verzamelen. Zal dit hem ondanks de vele gevaren lukken?

83 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Deze animatiefilm begint met GJ, de wasbeer, die gek is op voedsel. Hij heeft geen eten en daarom probeert hij al het voedsel van de beer Vincent te stelen, maar deze wordt wakker uit zijn winterslaap. Vervolgens wil GJ het teruggeven, maar het voedsel komt onder een vrachtwagen. Daarom wil de beer nieuw eten. Dat moet GJ gaan regelen en wel binnen een week. GJ gaat op zoek naar dieren die hem kunnen helpen. Hij stuit op een 'familie' onder leiding van de schildpad Freek. Die willen hem helpen omdat ze denken dat het eten legaal is en voor hen zelf. Ze stelen het van mensen die vlakbij wonen. Freek vertrouwt het niet en wil het voedsel terugbrengen. Dit gaat echter helemaal fout. Ook hebben de buurtbewoners de dierenverdelger ingeschakeld. Zullen de dieren uit de handen van de dierenverdelger kunnen blijven? En zal het voedsel nog op tijd bij Vincent komen?

Al het stelen van het eten moet snel gebeuren. Dit is dan ook terug te zien in de beelden die erg snel voorbij flitsen. Dit wordt nog eens versterkt door de sfeermuziek die hierbij te horen is. Alle dieren in de film hebben hun eigen gevoel. Op het gevoel van GJ wordt echter dieper in gegaan. Zo laat hij regelmatig weten dat hij zich blij, angstig of boos voelt. Daarnaast voelt hij zich soms ook een verrader. Je ziet hem tijdens de film groeien tot hij uiteindelijk een aardig dier is dat om zijn ‘familie’ geeft. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Verder zit er humor in de film, voornamelijk beeldhumor. Bijvoorbeeld wanneer Freek per ongeluk in een speelgoedautootje terecht komt en er allerlei rare fratsen in de auto met hem gebeuren. Ook zit er voor de oplettende kijker ‘extra’ humor in, zoals een vuurvlieg die boven het hoofd van GJ licht begint te geven als GJ een idee heeft. De moeilijke woorden als ADHD worden in de film niet uitgelegd. Ook Engelse frasen als ‘know how’ worden niet verder toegelicht.

Leeftijjdsadvies

"Over the hedge" is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Deze kinderen zullen ook de verschillende gevoelens van GJ begrijpen. Daarnaast neemt bij kinderen van deze leeftijd de interesse in educatieve televisie af en krijgen zij meer behoefte aan actie en sneller entertainment. Dit vinden zij terug in deze film. Kinderen van zes vinden humor leuk wanneer dit voorkomt in situatie anders dan zij gewend zijn, bijvoorbeeld als de dieren de dierenverdelger in de maling nemen.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Erik van Muiswinkel, Tygo Gernandt en Monique van de Ven.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Meer weten...